MWC 2017: A P10 és a P10 Plus eltérései

A hivatalos sajtóbemutatón kicsit keveredtek a különböző funkciók, nem volt egyértelmű. hogy a P10 és a P10 Plus között mik a legfontosabb eltérések, mára azonban tisztázódtak ezek. Abban továbbra is megegyezik a két termék, hogy mindkettőben Kirin 960-as chipset dorombol, de szinte minden más eltér. A RAM mérete a P10 Plusban 6 GB, szemben a P10 4 GB-os moduljával, a kijelző nem csak nagyobb, de a felbontása is QHD, az akkumulátor pedig 3750 mAh, szemben a kisebb modell 3200 mAh-s telepével.

P10
P10 [+]

Ezek az elsőre látható eltérések, de a részletekben még több apróság különbözik. A P10 Plusban például van infra, ami ritkán jön jól, de akkor nagyon. Csak a P10 Plus burkolata vízlepergető, a kisebbik modell nem tud ilyen trükköt és szintén a P10 Plus privilégiuma a 4.5G hálózatok támogatása négy antenna használatával.

P10 Plus
P10 Plus [+]

Eltérés mutatkozik a kamerák kapcsán is, a P10 Plus előre is autofókuszos optikát kapott, de hátul még lényegesebb az eltérés. A P10-ben Summarit kategóriás Leica lencse van F2.2-es apertúrával, ez ugyanaz, mint amit a Mate 9 is nyújt. És ezzel sincs semmi probléma, de a P10 Plus esetében továbbmentek, ott F1.8-as apertúrát kapunk Summilux lencsékkel, ami főleg nem tökéletes fényviszonyok esetén tud majd jobb képet csinálni, mint a kisebb testvérbe rakott modul.

Az is kiderült, hogy a bevezetés során először az ezüst és a fekete verziót kapja meg a magyar piac, ezt követi majd a kék, majd - ha igény mutatkozik rá - jöhet a zöld. Áprilisban már piacon lesz mindkét készülék, de a hazai árak még nem ismertek.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés