MWC 2019: Csupa kijelző az Archos Diamond előlapja

Elég bétás állapotok uralkodhattak az Archos tesztasztalán, amikor a szépségversenyen vigaszdíjas Oxygen 68XL-t megalkották, és ugyanezt sikerült a szoftverre is átmenteni: az előbbi készüléken valamiért egy not verify felirat ragadt a képernyő tetején, a Diamondról pedig a megjelenítőbe épített ujjlenyomat-olvasó ikonja nem akart eltűnni.


[+]

Rutinosan kerestem a fóliát, mert biztos arra nyomtatták, aztán amikor a telefont megdöntve a képernyőtartalom, azzal a lendülettel pedig az ujjlenyomat ikon is elfordult, rájöttem, hogy digitális jellegű problémáról van szó. Pedig Az Archos Diamond esztétikában az Oxygen 68XL szöges ellentéte: mutatós, nélkülöz minden noccsot, motorikusan emelkedik ki 8 megapixeles szelfikamerája és 157,8 x 74,1 x 8,6 milliméteres paramétereivel a fogása is rendben van.


[+]

Az Archos a sokadik gyártó, amelyik inkább a házba rejti az önfotós modult, mint a kijelzőbe, és őszintén: ezek a telefonok néznek ki a legjobban, még ha némelyik ehhez 18000 mAh-s telepet is társít. Hiszen így az érintetlen, 1080 x 2340 pixeles és 6,39"-es AMOLED panelé így a főszerep, a biometrikus azonosító ikonja meg a piacra kerülésig csak lekerül róla.


[+]

A Diamondnak kétségtelenül 299 eurós ára a legkecsegtetőbb, bár még beletelhet jó pár hétbe, mire előnyös árcímkéjével meg is lesz vásárolható. A nyolcmagos MediaTek Helio P70 SoC nagyjából megfelel az árazás hardveres kívánalmainak, a 4 GB RAM és a 128 GB tároló sem lehet panasz forrása. Adott a microSD kártyával való bővítés, a jack kimenet és a Type-C port, amelyen 3500 mAh-s telep tölthető. Vagy 3400 mAh-s, mert mást mondtak a standon, mint ami a termékoldalon van, de hát a specifikáció is lehet bétás.


[+]

A hátlapon a Sony 16 megapixeles IMX499-es modulja tesz jó szolgálatot, 5 megapixeles segédmodullal a bokeh módhoz. A Diamond Android 9 Pie-t futtat, amin picit kell majd még reszelni, de a május-júniusi tervezett megjelenésig van még idő, és ha sikerül a fenti árazást tartani, a csupa kijelzős telefon lendíthet egyet az Archos eladásain.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

Hirdetés