MWC 2019: Saját felülettel érkezett a Neffos

A TP-Linkhez tartozó Neffos márkanév nálunk minden bizonnyal igen mókásan hangzana, de a készülékek évről évre egyre korrektebbnek tűnnek, és az árak sem szálltak el. A cég kvázi csúcsmodelljei is 200 euró alatt elérhetők, ezek most a frissen bemutatott X20 és X20 Pro eszközök, szinte azonos specifikációval. A mobilok az Android 9.0 Pie rendszerre épülő NFUI 9.0 fut rajta, ami többek közt olyan WLAN-extrákat kapott beépítve, mint a jelerősítő  (Extender) funkció, ha egy nagyobb területet kell lefedni, illetve a QR-kód alapú jelszómegosztás- és bevitel.


[+]

Design szempontból nem fogunk meglepőt tapasztalni, annyira nem kávamentes a készülék, hogy a notch kimondottan indokolt legyen, de mivel egyébként sem nyúlik be nagyon, így igazából nem zavaró, alul viszont a Neffos felirattal kiemelve tényleg soknak tűnik az üres terület, főleg ha a három funkciógombot is használjuk, ahogy alapértelmezetten van. Az IPS kijelző egyébként normál HD-n (720 x 1520 pixel) 19:9-es képarányú. 3/32 GB az alap tárhely a normál változat esetén, de a Pro akár 4/128 GB-ig is fel tud menni a nyolcmagos, konkrétabban meg nem nevezett MediaTek lapkával.


[+]

Hátul 13 + 5 megapixeles kamerapáros kapott helyet, ezzel válik alkalmassá bokeh és portré fotók készítésére a mobil, továbbá nem maradhatott ki az AI-szépítés sem. A 2D arcfelismerésen kívül hátlapi ujjlenyomat-olvasó is jutott a mobilokra, a beépített 4100 mAh-s akkumulátor várhatóan korrekt üzemidőt vetít elő. Ezek a készülékek 200 euró alatt várnak elérhetővé még nyárig, de várható egy DLP-projektorral felszerelt Neffos is, szintén a nem túl távoli jövőben.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

Hirdetés