MWC 2023: Ha ennyi hely van egy órában, akkor miért nem vékonyabb az összes?

A Huawei Watch Buds ahhoz képest meglepően karcsú, hogy még egy TWS headset is ül benne.

Amíg csak koncepció volt, addig nem nagyon gondoltuk, hogy ez ténylegesen piacra kerül, de 500 eurós áron Európába is megérkezett a Huawei Watch Buds, ami pont az, amit a neve is sugall: okosóra és headset egyben. És ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, akkor kvázi egy olyan óra, aminek a számlapja felnyitható, alatta pedig lapul két pici, hallójáratos füles. Igazából élőben is eléggé a James Bond kütyüit megidéző megoldásról van szó, mutatjuk:

Persze egy órát és egy headsetet is ellátni úgy energiával, hogy minden funkció teljes értékű maradjon előbb-utóbb kompromisszumhoz vezet, ez pedig ebben az esetben az üzemidő. A Huawei okosórái azonban 7-10 napot tudnak normális esetben, ebből pedig hajlandó volt a gyártó feláldozni, hogy a headset beférjen, aminek az eredménye három napos töltés nélküli ügymenet, a headset pedig négy órán át szolgáltat zenét egyhuzamban. Ha azonban a füleseket nem használjuk (és ezért nem kell tölteni sem), akkor hét napos üzemidőről beszél a gyártó, úgy egyébként szoftveresen ki is lehet kapcsolni a headset töltését.


[+]

A meglepetés az, hogy egyébként a Watch Buds egy teljesen korrekt okosóra 1,43 inch átmérőjű AMOLED kijelzővel, a megfelelő szenzorokkal és csatlakoztatási megoldásokkal (giro, pulzus, véroxigén, GPS, Bluetooth), az ismert, Harmony OS-ből származtatott interfésszel. A fülesek szimmetrikusak, lényegtelen, hogy melyik a bal és a jobb, mert pont ugyanúgy néznek ki, a szoftver dönti el behelyezés után, hogy melyikre melyik hangcsatornát küldi. Az egész óra egyáltalán nem vastagabb, nagyobb, otrombább mint bármely konkurense, ennek ellenére belefért a headset, ami jól mutatja, hogy bár a gyártók szeretnek arra hivatkozni a vaskosság indoklása mellett, hogy "nem volt elég hely egy ilyen apró szerkezetben", bőven akad még mozgásterük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés