Európába érkezett a Huawei órafülese

Nem olcsó a Watch Buds, cserébe tényleg egyedi

A kínai start után Európában is bemutatkozott a Huawei Watch Buds, aminek a neve tökéletesen körbeírja lényegét: egyszerre karra szíjazható, mutatós okosóra és fedelét felnyitva fülbe biggyeszthető TWS füles. A 47 x 47,5 x 14,99 milliméteres Watch Buds rozsdamentes acél háza egy-egy 21,8 x 10,3 x 10,3 milliméteres hangleadót rejt (és tölt) háromféle gumiharanggal a csomagban.

[+]

Az óra 22 mm-es fekete vagy barna bőrszíj nélkül 66,5 grammot nyom (de ki fogja így használni?), a TWS füles darabonként pedig 4 grammot. Ezzel a Watch Buds határozottan férfióra, amivel persze nem állítjuk azt, hogy női csuklóra nem kerülhet 466 pixel és 1,43" átmérőjű AMOLED paneljével és egyetlen, nem csavarható gombjával.

Fekete színű a Watch GT 3 Pro gyűjtői kiadása.
Fekete színű a Watch GT 3 Pro gyűjtői kiadása. [+]

Fontos megjegyezni, hogy csak a füles kapott IP54 védelmet, míg az eszköz por- és cseppálló, de alámeríteni nem szabad, így az úszás és a zuhany kiesett. Adott a hattengelyes gyorsulásmérő/giroszkóp, az optikai pulzoximéter, a hall szenzor, a GPS és a Bluetooth, az órát pedig vezetékmentesen lehet tölteni, alighanem Qi szabványon. Mikrofont és hangszórót az órarész nem kapott, ott van ugyanis a hanghívásra és a zenehallgatásra maga a füles, amely VACC csontelvezetéses technológiával némi zajszűrést is nyújt.

[+]

Természetesen adott a Huawei operációs rendszer, az értesítéskezelés, az Egészség aktivitáskövető rendszer és az iOS-es, androidos kompatibilitás. A Huawei háromnapos órahasználatot, négy óra zenelejátszást és 2,5 óra hanghívást ígér zajszűrés nélkül – az utóbbi két érték 3 és 2 órára csökken, ha bekapcsoljuk. A Watch Buds 500 eurós áron nyit (192 ezer forint), ami igen borsos, amiből a gyártó 30 eurót enged a február végéig tartó előrendelésben. Az értékesítés március 1-jén indul az első európai piacokon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés