Hirdetés

MWC 2024: Jól össze van azért rakva a Pixel Fold

Persze a tartóssága kérdéses, de a zsanér és az egész összeszerelési minőség jobbnak tűnik, mint csak a képek alapján hinné az ember.

Új terméket nem hozott ugyan a Google az MWC-re, viszont a termékeiknek és szolgáltatásaiknak szenteltek helyet, így volt lehetőségünk végre kézbe venni és élőben is megnézni a Pixel Foldot, a cég első kinyitható kijelzős telefonját. A készülék limitáltan elérhető még azok között a piacok között is, ahol a Pixel telefonok egyébként kaphatók, így az 1900 eurós eszköz biztosan nem lesz tömegtermék.

[+]

A Google azt állítja, a Pixel Fold zsanérja a legerősebb a piacon jelenleg a hajlítható telefonok közül, ennek cáfolata ugye már meg is történt egy videóban, de élőben kézbe fogva egyáltalán nem tűnik gyengének a Pixel Fold. Sőt, azt mondanám, érzésre ennek a legfeszesebb a zsanérja, a telefon kinyitása például nehézkesebb és több erőt igényel, mint a Samsung Galaxy Foldé vagy a Honor Magic V2-é. A Pixel Fold is képes megtartani magát félig nyitott állapotban, a rendszer pedig alkalmazkodik ehhez. Külsőleg a Fold tökéletesen beillik a többi Pixel telefon közé, viszont pár percnyi használat alapján úgy tűnt, hogy a Google még nem teljesen találta ki, hogyan lehetne a legjobban tablet-telefon hibriddé változtatni a rendszerfelületet, a Samsung szoftveres megoldása az ablakkezelésre és a harmadik féltől származó alkalmazások nagy kijelzőre kényszerítésére jobb, például a fix alkalmazástálcával, amit a Pixelen külön mozdulattal kell előhívni minden alkalommal.

[+]

A belső panel itt is jóval puhább tapintású az üvegnél, megvan a hajlítási gyűrődés, és a kijelzőt körülfogó káva pedig tényleg jóval vastagabb, mint a konkurenciánál. A Google szerint így a telefon strapabíróbb, és a szélesebb, egyébként tényleg kényelmes méretű külső kijelző miatt a felhasználónak nem is lesz szüksége folyton nyitogatni a mobilt a használathoz. Viszont a fényes fém keret már a kiállított darabon is karcos volt, de 283 grammjával nem érződött jelentősen nehezebbnek a Pixel Fold, mint mondjuk a Galaxy S24 Ultra, pedig papíron 50 grammal több.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés