Nem csak az elforgatható kijelző miatt különleges az LG Wing

Az elforduló dupla kijelző már önmagában is kellően izgalmas, de a kamerarendszert sem aprózta el a gyártó. Bemutatkozott az LG Wing.

A készülék az első modell az LG Explorer Projectjének keretein belül, ami így mellesleg még több rendhagyó koncepciót sejtet a jövőben. Kezdjük a specifikációval, ami a legkevésbé érdekes aspektusa az LG Wingnek. A hardver nem okozott meglepetést: az 5G képes Snapdragon 765G mellett 8 GB rendszermemória és 256 GB bővíthető belső tárhely áll rendelkezésre, van 5.1-es Bluetooth, NFC, 3.1-es szabványú Type-C csatlakozó, amin keresztül a 4000 mAh-s akkumulátort tölthetjük Quick Charge 4.0+ szabványnak megfelelő tempóban, illetve opció a vezetékmentes töltés is. Jack nincs.

[+]

A vízlepergető bevonattal ellátott, teljesen egyedülálló koncepciót megvalósító Wing ahhoz képest nem kifejezetten nagy, hogy a 6,8 hüvelykes, FHD+ (1080 x 2460) felbontású, szenzorcsepp és noccsmentes P-OLED kijelzőt elforgathatjuk, alatt pedig egy további, 3,9 hüvelykes, 1,15:1 képarányú, 1080 x 1240 pixel felbontású G-OLED másodlagos kijelző is van. A 169,5 x 74,5 x 10,9 milliméteres dimenziók nem számítanak kirívónak, de még a 260 grammos tömeg sem extrém. A Samsung Galaxy Fold modelleknél és a Huawei Mate Xs-nél legalábbis könnyebb, a ROG Phone 3-nál picit nehezebb.

A forma és a funkció összhangját az Android 10 alapú LG UX teremti meg számtalan, a dupla kijelzőben rejlő potenciált kihasználó lehetőséggel. A szoftveres megoldások és variációk alapvetően életszerűnek, praktikusnak és ergonomikusnak tűnnek, ezeket nemsokára a gyakorlatban is megtapasztalhatjuk, mivel a tesztpéldány már úton is van, a bemutatóban pedig számtalan felhasználási lehetőséget vonultatnak fel. A lényeg 5 perc 40 másodperctől kezdődik.


[+]

A dizájnon kívül a kamerarendszer is hangsúlyos volt a bemutatón, ami egyrészt áll egy 32 megapixeles, motorikusan kiemelkedő szelfiegységből automatikus visszahúzórendszerrel, másrészt egy háromelemes hátlapi rendszerből. A 64 megapixeles főkamera (f/1,8) nem különösebben érdekes, a 117 fokos látószögű, 13 megapixeles szenzor (f/1,9) sem annyira, a 12 megapixeles (f/2,2), gimbal technológiával stabilizált, 12 megapixeles ultraszéles viszont már annál inkább. Ilyet eddig csak a Vivo csinált.


[+]

A 120 fokos látószögű, hattengelyes mozgásérzékelővel stabilizált egység külön kameramódot és kezelőfelületet kapott, ami egy hagyományos gimbal funkcióit teszi elérhetővé a másodlagos kijelzőn. A videóminőség és a rendelkezésre álló lehetőségek változatossága már a V60 esetében is meggyőző volt, így okkal bízhatunk benne, hogy a Wing sem fog csalódást okozni.

Az apróbetűs rész a bal sarokban az elvégzett teszteket sorolja fel.
Az apróbetűs rész a bal sarokban az elvégzett teszteket sorolja fel. [+]

A forgatómechanizmus kettős zárszerkezettel és hidraulikus lengéscsillapítóval rendelkezik, ami kompenzálja a rázkódást, ránézésre pedig roppant könnyedén, egy kézzel is elforgatható a panel, ami laborkörülmények között több, mint 200 ezer ilyen manővert bír zokszó nélkül. Ezt nagyjából öt évig játszhatjuk, ha naponta százszor forgatjuk el a kijelzőt. Mindössze csak az árat nem közölték.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Az LG saját útját járja

    És nem igazán kér útbaigazítást. Jó meglátás Zack Nelsontól, aki röptében szétkapta az LG Winget.

  • LG Wing - szárnyas fejvadász

    Merész, bevállalós készülék, amit nem csak lehet, kell is szeretni ahhoz, hogy valóban praktikusnak lássuk a kialakítását - mindez persze nehezen indokol bő 50%-os felárat egy hasonló képességű felső-középkategóriáshoz képest.

  • Hohem iSteady X - gimbalt a népnek!

    Filléres háromtengelyes stabilizátort próbáltunk ki egy olcsó és egy drága mobillal.

Előzmények

Hirdetés