Nyújtható, csavarható kijelzőt demózott az LG

A 12 hüvelykes színes megjelenítőt akár 14 hüvelykesre is ki lehet feszíteni.

Sajtóközleményben, két fényképpel illusztrálva mutatta be az LG első nyújtható, feszíthető kijelzőjüket, egy 12 hüvelykes színes panelt, mely 14 hüvelykes méretig képes megnőni. Az LG szerint a képernyő a jövőben jó lehet szabálytalan felületekre történő használatra, például viselhető eszközökhöz, de akár ruhákhoz is. A dél-koreai cég új fejlesztését szabad formájú kijelzőnek hívja, az húzásnak, tekerésnek, hajlításnak is ellenáll, strapabíróbb a hajlítható mobiltelefonokban használt paneleknél is.


(forrás: LG) [+]

A rugalmasság elérésének érdekében az LG a kontaktlencsékben használt szilikonhoz hasonló anyagot használ a 100 ppi-s, az RGB színskálát lefedni képes kijelző alapjaként. A fényforrások micro-LED-ek, melyek kisebbek 40μm-nél, és a hagyományos lineáris vezetékes rendszerrel szemben S-alakban elrendezett rugós vezetékeket használnak, így a forma ismétlődő változásai sem tesznek kárt a panelben.

Az LG 2020 óta fejlesztette a nyújtható kijelzőjét, a Royole és a Samsung is mutatott már be korábban hasonló technológiát kisebb méretben. Az LG a dél-koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztérium támogatásával zajló fejlesztései minimum 2024-ig tartanak majd a hajlítható és nyújtható kijelzők terén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés