Nyújtózkodó kijelzős Motorolát demózott a Lenovo

A Lenovo Tech World 2022-n mutatták meg videón a 4”-es telefont, mely képes kitekerni kijelzőjét 6,5”-es képátlóig, ha a felhasználó szeretné. Vagy ha a mobil úgy érzi, hogy kell.

A Motorola anyacége, a Lenovo a napokban tartja 2022-es Tech World konferenciáját, ahol új hardverek mellett prototípusokat is megmutattak, ezek közül az egyik egy feltekerhető, hajlékony OLED kijelző, amit telefonba és laptopba is beépítene a cég.

A kinyitás pillanata.
A kinyitás pillanata.

A rövid videón jól látszik, hogy az elképzelés hasonló az LG Rollable-höz, viszont itt nem horizontálisan nyújtózna ki a kijelző, hanem vertikálisan, így egy viszonylag tömzsi képaránnyal szerelt, de mai méretekhez képest apró, 4 hüvelykes képátlóból bármikor lehet 6,5”-es. A kijelző a telefon alján tekeredik össze, amikor nincs használatban, kihúzására pedig gombnyomással lehet parancsot adni. Vagy - a videó szerint - a szoftver maga is képes lenne megnövelni a kijelző méretét, ha úgy érzékeli, a megjelenített tartalomhoz szükség van rá. A demóban ezt egy YouTube videó lejátszásával prezentálták.

A Lenovo a technológiát laptopban is felhasználná, ez a koncepció is látható a videón. Hogy lesz-e ebből valaha megvásárolható termék, az jó kérdés. A Lenovo mindenesetre fejleszt ilyen téren évek óta, jelenleg a ThinkPad X1 Fold laptopokkal és a Motorola Razr telefonokkal van jelen a cég a hajlítható OLED kijelzős eszközök versenyében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés