Hirdetés

Videón az LG kihúzható kijelzős telefonja

Piacra vélhetően már soha nem kerül, de érdekes működés közben látni az eszközt.

Több mint egy éve, hogy az LG befejezte a mobilos bizniszt, pályafutásukat pedig olyan extravagáns készülékkel zárták, mint a Wing. Készülőben volt a Wing mellett a kísérleti mobilokat gyártó Explorer Project keretein belül egy táblagéppé alakítható mobil is, mely végül soha nem lett bemutatva, nem került késztermékként a piacra és sajnos annak fényében, hogy az LG Mobil lehúzta a rolót már soha nem is fog. Az LG a Samsunggal ellentétben nem a könyvként összehajtható, hanem a papirusztekercsként összetekerhető kijelzőkben látta a jövőt. Televíziós üzletágukban a technikát egyébként piaci termékekben is alkalmazzák.

A Rollable prototípusról fotókat már láthattunk tavaly, mivel az eszköz megjárta a koreai engedélyeztető hatóság vizsgálatait. Videón, mozgás közben azonban csak egyszer, az LG egy virtuális sajtótájékoztatóján tűnt fel a telefon egészen mostanáig. A működő prototípusról ugyanis videót töltöttek fel Koreából, ami elég valósnak tűnik, a telefont több szögből is látni rajta:

Ahogy az a videón látható, a kijelzőt kézzel vagy a beépített motor segítségével is meg lehetett növelni, így a hasznos képernyőfelület 6,8 hüvelykről (1080 x 2428 pixel) könnyedén 7,4 hüvelykre (1600 x 2428 pixel) nőhetett. Az is látszik a videón, ahogy a felhasználói felület alkalmazkodik a prototípuson a kijelző méretének változásához, ahogy a hátlap is látszik egy pillanatra két kamerával, ujjlenyomat-leolvasó szenzorral, valamint LED-villanóval. Hogy az LG helyett valamelyik gyártó megcsinálja-e a piacra is kerülő feltekerhető telefont, az a jövő zenéje, a Samsung és az Oppo is dolgozik hasonlón.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Lenyűgöző az LG Rollable

    Pontosabban lett volna, ha valaha elkészül. Néhány prototípust azért így is összeraktak, amelyek egyre többször bukkannak fel.

  • Nyújtózkodó kijelzős Motorolát demózott a Lenovo

    A Lenovo Tech World 2022-n mutatták meg videón a 4”-es telefont, mely képes kitekerni kijelzőjét 6,5”-es képátlóig, ha a felhasználó szeretné. Vagy ha a mobil úgy érzi, hogy kell.

Előzmények

Hirdetés