Részletek a HTC Himáról

Az @upleaks információ szerint a HTC Hima fantázianéven fejleszti a One M8 örökösét, most pedig a népszerű AnTuTu szintetikus tesztprogram adatbázisa árulkodott a tajvaniak jövőre érkező csúcsmodelljéről, melyet természetesen a szivárogtatásról híres oldal azonnal posztolt is saját Twitter lapjára. Ugyan túl sokat eddig nem lehetett tudni a Himáról, ha hihetünk a leírásnak, akkor a vállalat érdekes lépésre szánja majd el magát. A Qulcomm legújabb SoC-je; a Snapdragon 810 egyértelmű vendég lesz a zászlóshajók között, így a HTC is ezt a chipsetet fogja beszerelni telefonjába, méghozzá 3 GB RAM és a rendkívül erős Adreno 430 grafikus gyorsító mellett.

Az viszont már egy kicsit meglepőbb, hogy a gyártó megtartja az 5 hüvelykes kijelzőméretet, ráadásul az 1080 x 1920 pixeles felbontást sem módosítja, így elmarad más cégek QHD-s mániájától, ám sokan talán örülni fognak majd, hogy viszonylag kompakt méretű maradhat a telefon. A hátlapi kameránál sem sütik el többé a számos kritikát kapó UltraPixel fényképezőt, helyette egy 20,7 megapixeles szenzort építhetnek be, a szelfi fotókért pedig egy 13 megapixeles előlapi optika felelhet majd, akárcsak a Desire Eye esetében. Az Android 5.0.1-et futtató újdonság a barcelonai MWC kiállításon mutatkozhat be, bár az sem kizárt, hogy a HTC külön esemény keretében tárja majd a nagyközönség elé büszkeségét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC One mini 2 - ezek szerint a fém drága

    A tajvani gyártó aktuális csúcsmodelljének kistestvére egyszerűen gyönyörű, kapott egy kiváló kijelzőt, 13 megapixeles kamerát, jó hardvert, de nagyon drága lett.

  • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

    A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

  • HTC One Max - túl nagyot álmodni

    Igencsak méretes telefon lett a HTC új csúcsmodellje, amelynek egyetlen lényeges újítása, hogy érzékeli az ujjlenyomatot. Általában. Árban viszont erős, ezt a hardver nem indokolja.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés