Saját márkás kütyükkel bővíti kínálatát a Tesco

Jól mutatja a mobilkommunikációs eszközök fejlődését és szerteágazó jelenlétét, hogy egyre többen próbálkoznak valamilyen termékkel előrukkolni. A buliból pedig már a nagy áruházláncok sem szeretnének kimaradni, akik saját márkanév alatt próbálnak vásárlókat elcsábítani. A legújabb résztvevő a Tesco lett, mely Op3n Dott fantázianévre hallgató termékcsaládjával hódítana, és ebbe nem csupán okostelefon és táblagép tartozik, hanem egy fitnesz karkötő is, hiszen a cég szerint manapság már ez is rendkívül keresett kütyü lett. Az áruházláncnál nyolc hónapig fejlesztették a masinákat, ezen idő alatt szorosan együttműködtek az Intellel és a Google-lel. Az Op3n Dott modellek a régióban négy helyen, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban lesznek elérhetők.

TESCO Op3n Dott előadók
[+]

A Tesco szerint a família legkelendőbb tagja a tablet lesz, mely 7,85 hüvelykes, 1024 x 768 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, az IPS-panelnek köszönhetően garantált a megfelelő fényerő és betekintési szög. A hardveres erőforrást az Intel Atom Z2520 lapkakészlet biztosítja, a processzor két darab 1,2 gigahertzre skálázott maggal rendelkezik, a grafikus gyorsításért a PowerVR SGX544MP2 felel, RAM-ból pedig 1 gigabájt jutott. A belső tárhelyből nagyjából 9,23 gigabájt használható fel szabadon, melyet mircoSD kártyával tovább bővíthetünk. A hátlapi kamera 5, az előlapi pedig 2 megapixeles felvételekre képes. A tabletben nincs 4G/LTE modem, van viszont WiFi, valamint Bluetooth 4.0. A vállalat szerint a régióban 100 ezer darabot értékesíthetnek a fekete és fehér színben elérhető, Adnroid 4.4.2 KitKatet futtató tabletből, ebből legalább 50 ezret hazánkban szeretnének eladni, ami a 30 ezer forintos bruttó ár tekintetében nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

TESCO Op3n Dott tablet
[+]

A Tesco szerint szintén jól fogyhat majd okostelefonjuk, mely 4,5 hüvelykes, qHD felbontású kijelzővel hívja fel magára a figyelmet, természetesen itt sem maradhatott el az IPS-LCD panel. A belső komponensekről már kevés információt közöltek a bemutatón, a doboz alapján egy 1,3 gigahertzen pörgő négymagos (elvileg Intel Atom) processzorra, valamint 1 gigabájt RAM-ra kell számítani. Fényképezőgép tekintetében a tablethez hasonlóan 5 megapixeles fő és 2 megapixeles másodlagos modult szereltek a mobilba, ami egyébként a leírás szerint 8 gigabájtos flashtárolóval rendelkezik. Az Android 4.4.2-vel érkező okostelefon ára szintén 30 ezer forint lesz, ami vonzó ajánlatnak tűnik, főleg úgy, hogy a készülék két SIM-et kezel.

TESCO Op3n Dott okostelefon
[+]

A harmadik újdonság a Tesco saját fitneszkarkötője, a FitBand, melyhez külön applikációt (GetFit) tudunk letölteni, ha iOS 6-ot, Android 4.3-at, vagy ennél frissebb verziójú operációs rendszert futtató eszközünk van (a Windows Phone app talán jövőre érkezik). A 42 x 17,6 x 8,3 milliméteres dimenziókkal és 21 grammos tömeggel rendelkező kütyüben egy 0,49 hüvelykes, 64 x 32 pixel felbontású kijelző kapott helyet, az akkumulátor pedig 4-6 napos üzemidőre képes. Az eleinte 3, majd pár hónapon belül már 8 színben elérhető szíjjal felszerelt FitBand 17 990 forintos árral kecsegtet, amivel azért erős fába vágja fejszéjét a Tesco, hiszen nem egy hasonló termék van már a piacon. A fitneszkütyü mellé egyébként külön edzésprogram jár, négy celebtől kaphatunk instrukciókat; Péter-Szabó Szilvi, Király Viktor, Dukai Regina, Szabó Zsófi verseng kegyeinkért. Ez mondjuk pont úgy hiányzott, mint egy falat kenyér.

TESCO Op3n Dott fitband
[+]

Nagyon büszke volt a Tesco az Op3n Dott család tagjaira, ám a végére hagyták az (szerintük) egyik legjobb szolgáltatásukat, a felhőtárhelyet. A microSD és a limitált belső adattároló mellett ugyanis sokan szeretnének bárhol hozzáférni a gépen tárolt filmekhez, könyvekhez, ezért az áruházlánc 3 hónapig díjmentesen, korlátlan mennyiségű tárhelyet kínál, utána pedig már nincs ingyenes konstrukció. Ez követően éves díja lesz a dolognak, méghozzá 50 euró, azaz körülbelül 15 ezer forint, ami figyelembe véve, hogy bármennyi adatot feltölthetünk, nem hangzik rosszul. A szolgáltatás alapvetően streaming jellegű, ám saját fájljainkat is elmenthetjük a felhőbe (2 gigabájt a darabonkénti limit), az online felületnek köszönhetően pedig szinte bárki számára hozzáférhető a szükséges belépési adatok megadásával. A Tesco tehát nagyot lépett előre, az elmondások alapján a termékek 10 napon belül elérhetővé válnak, hogy a karácsonyi szezonra megfelelően fel tudjanak készülni.

Nem meglepő a lépés, korábban az Auchan is bemutatta és azóta is forgalmazza a Qilive nevű termékcsaládot, az egyik táblagépet teszteltük is. Az áruházláncok úgy gondolkodnak, hogy ha kellően csábító árú termékeket tudnak kitenni a polcra, akkor a hétvégi nagybevásárlások alkalmával nem csak az alapvető élelmiszerek, hanem az elektronikai készülékek is bekerülhetnek a kosárba, ráadásul a szerviz is helyben van. Ha egy család úgyis havonta kétszer elmegy a hypermarket felé, akkor már nem kunszt az esetlegesen meghibásodott masinát is beadni javításra. Persze mindettől függetlenül a Tescóból nem fognak eltűnni a konkurens márkák egy csapára, egyszerű kínálatbővítés történik, ahol az olcsó árhoz képest korrekt szolgáltatáskínálat feledteti, hogy noname termékekről van szó.

Azóta történt

  • Mobilarena TV: A gazdaságos tablet

    Mai adásunkban a Tesco áruházlánchoz tartozó Op3n Dott tabletet mutatjuk be, mely kedvező ára mellett szép formatervet és kellemes rendszersebességet ígér.

  • Op3n Dott tablet - igenis számít az ár

    A Tesco még inkább rááll a tabletek forgalmazására, immár saját márkával képviseltetik magukat a kategóriában, jó ár/érték aránnyal, némi kompromisszummal.

  • Építs és működtess saját Tesco áruházat!

    (x) Az Én Kicsi Tescóm alkalmazás segítségével a játékosok maguk építhetik fel saját Tescójukat, fejleszthetik, szépíthetik azokat, illetve barátaikkal is üzletelhetnek.

Előzmények

Hirdetés