Samsung i900 blog - hatodik rész

A fórumhozzászólások számából úgy látom, hogy az i900 láz mostanában hágott a tetőfokára, épp ezért elnézést kérnék azért, hogy a hatodik bejegyzésre ilyen sokat kellett várni. Nem, a Samsung nem vitte el a készüléket, és nem, sajnos nyaralni sem voltam, egyszerűen sokat kellett várni az új szoftverre, de kijelenthetem: megérte. A koreai mérnökök ugyanis meghallgatták a kívánságaimat, az új verzióban több igencsak hasznos újítás és hibajavítás kapott helyet!
Előbb ejtsünk szót a tartozékokról. Az elmúlt két alkalommal igazán karácsonyi hangulatban érezhettem magam, pár napja a szoftverfrissítésről visszaérkező készülék mellett egy stylust, ma pedig egy fülhallgatót találtam, úgy tűnik, hogy a Télapó a Samsungnál dolgozik, csak kicsit gondban van az évszakokkal. A fülesre csak a következő, Touch Playert taglaló bejegyzésben térek ki, a cerkáról viszont most ejtenék pár szót. Mint azt bizonyára sokan tudják, egy LG Viewty-hoz hasonló megoldással van dolgunk, azaz a cuccot a gépre kell kötnünk. Maga a toll egyébként roppant igényes, de engem speciel nagyon zavart, hogy telefonálás közben ott fityeget, de mint tudjuk, Ázsiában bolondulnak az efféle díszekért a népek, ez van.


[+]


[+]

Kezdjük a legfontosabbal: van görgetőrutin! Nem csak a Samsung telefonkönyvben és programlistában, hanem mindenhol, kezdve a Start menütől a Windows telefonkönyvéig! A programozók kiváló munkát végeztek, akadásmentes, folyamatos, érzékeny megoldásról van szó, simán hozza az eddigi etalon SPB Pocket Plus 4.0 szintjét. Változás történt továbbá a képernyőforgató animációk háza táján is, immáron hat téma közül választhatunk, egyik látványosabb, mint a másik. Változott a belső memória mérete, a ROM-ból immár közel 60 MB szabad, azaz 23 MB szabadult fel az előző szoftververzióhoz képest. A sebesség viszont sajnos nem nőtt számottevően, a Pocket PC Mark grafikus tesztje laza 5 százalékkal jobb eredményt adott, minden más maradt a régiben - mondjuk a memória és fájlrendszertesztnél csodálkoznék, ha tudnák növelni a pontszámot.
Íme a videó az új forgatásokról és a görgetőrutinról, a minőségért elnézést kérek, sajnos csak egy G810 volt kéznél.
Sok kérdés érkezett a telefonálással és az üzenetkezeléssel kapcsolatban. Ötleteim ezen a téren is voltak, sajnos ezek legtöbbjét a Samsung nem tudta megvalósítani, mivel maga az operációs rendszer erős megkötéseket tartalmaz ezekkel kapcsolatban. Bejövő hívás esetén az alant látható kép tárul a szemeink elé, a hívást az érintőkijelzőn lévő és a hardveres gombokkal is lehet fogadni, az érintőkijelzőt véleményem szerint lehetetlen véletlenül megnyomni. Szöveges üzenet érkezésére az Omnia úgy reagál, mint az összes többi WM alapú gép, alul felugrik egy kis ablak, ami nem akadályozza a programok futását - persze ha épp teljes képernyős módban nézünk videót, akkor a szoftver lekicsinyíti azt, más kellemetlenség nem fordulhat elő. Telefonálás közben a képernyő nem kapcsol ki egyből, de a fényerőt lejjebb veszi a masina, plusz természetesen lezárja a képernyőt, amit a középső gomb megnyomásával tudunk feloldani - egy idő után persze kikapcsol, hogy ne merítse feleslegesen az akkumulátort. A masina egyébként töltődik USB portról is.
Ennyit mostanra, a héten még jelentkezem legalább egy bejegyzéssel, melyben a headsetről, a Touch Media lejátszóról, valamint remélhetőleg a navigációs képességről is szót fogok ejteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés