Samsung i900 blog - harmadik rész

Elnézést kérek a kimaradásért, egy ideje már nem jelentkeztem bloggal. Ennek oka többek között az volt, hogy a Samsung olyan ütemben adja az újabbnál újabb ROM-okat, hogy azt már követni is nehéz. Bár kezdetben arról volt szó, hogy hetente egy új szoftver lesz elérhető, az elmúlt időszakban minden második napra jutott egy frissítés, mindegyik számos új funkciót tartalmazott, az optimalizálásról nem is beszélve. Épp ezért ez alkalommal a készülék testreszabhatóságáról és pár extra funkciójáról ejtek pár szót.
Mindenek előtt jöjjön a legnagyobb királyság: zseblámpa funkció! Bizony, van ilyen a gépben, pedig a Pocket PC-kre ez nem igazán jellemző. A fényforrás természetesen a kamera vakuja, meglehetősen erősen világít. A gomboknál egyébként azt is beállíthatjuk, hogy a masina melyek megnyomására térjen vissza a készenléti állapotból - ez ugyan nem példa nélküli, de szintén nem jellemző a WM alapú ternyérgépekre.
A Settings egyébként rengeteg ikont tartalmaz, ez jól mutatja, hogy mennyi mindent lehet piszkálni az Omnián. A vibrációs visszajelzés képernyőforgatásnál és érintésnél is bekapcsolható, az erősség egy ötös skálán állítható, nagyon hasznos. A fényerő lehet automatikus, továbbá jó móka a HTC Touch Diamondból ismert "etikett", azaz bejövő híváskor elég a masinát kijelzővel lefelé az asztalra rakni, lenémul. Sajnos görgetőrutin a Windowsos menükben nincs, de a gyártót ismerve elég panaszt benyújtanom az üggyel kapcsolatban, a bejegyzés megírása után meg is teszem!
Örömteli, hogy a hárommal ezelőtti szoftver óta a gépet be lehet állítani úgy, hogy USB Mass Storage eszközként viselkedjen. Egy 700 MB-os XviD fájl átmásolása kevesebb, mint 10 percig tart, ami egyrészt meglehetősen gyors, másrészt... tetszett figyelni? XviD. Gyárilag viszi a gép. Legközelebb erről is írok, addig is pár képernyőfotó a beállítási panelokről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés