Xiaomi 14 Pro: íme, az első képek

Egy kiegészítőgyártón keresztül szivárogtak ki renderképek a Xiaomi következő csúcskészülékéről.

Még idén év vége előtt meglehet a hazai premier Kínában, így nem meglepő, hogy egyre több információ szivárog ki a Xiaomi 14-es telefonokról. A premier állítólag novemberre van ütemezve, és egy kiegészítő-gyártónak köszönhetően láthatunk renderképeket a Xiaomi 14 Pro modellről. A renderképek egybevágnak a júliusban megjelent sematikus rajzzal, bár azon a sima Xiaomi 14-es volt látható, mely egyel kevesebb kameraszenzorral és sík kijelzővel rendelkezik.

Ez az ábra állítólag az alap Xiaomi 14-et mutatja
Ez az ábra állítólag az alap Xiaomi 14-et mutatja (forrás: Gizmochina)

Elődjénél kissé négyzetesebbnek tűnik a Xiaomi 14 Pro külseje, az eddigi pletykák alapján viszont a kijelző mind a négy szélén ívelt lesz, ez eddig a Huawei és Honor csúcskészülékeire volt jellemző. A tok keretén látható üres helyek arra utalnak, hogy marad az infravörös port és a sztereó hangszóró, a SIM-tálca pedig alulra kerül az USB-C csatlakozó mellé.

Ez a Xiaomi 14 Pro védőtokban
Ez a Xiaomi 14 Pro védőtokban (forrás: Gizmochina) [+]

A gombok a jobb oldalon sorakoznak, ujjlenyomat-leolvasót a kijelzőben lesz érdemes keresni, viszont van egy érdekes, pogo pines csatlakozóra hasonlító extra mindkét fotón a gombok oldalán, a keret alján, erről egyelőre nem tudni, mi célt szolgál majd. (Esetleg a Xiaomi 13 Ultrához hasonló kamerás markolat csatlakoztatására?) Korábban voltak arról szóló pletykák, hogy a Xiaomi 14 Pro titán keretet és kerámia hátlapot kap, ezt egyelőre nem erősítették meg.

Titánból készülhet a keret és kerámiából a hátlap
Titánból készülhet a keret és kerámiából a hátlap (forrás: Gizmochina) [+]

Hardver terén a szokásos csúcskategóriás összeállítás várható. A megjelenítő 2K-s, 120 Hz-es, ívelt AMOLED panel, alatta a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-as lapkájával, akár 24 GB LPDDR5x memóriával és akár 1 TB UFS 4.0-s tárhellyel. Az akkumulátor 4860 mAh-s lehet és maradhat a 120 wattos vezetékes töltés. Android 14-gyel és MIUI 15-ös felülettel érkezhet a telefon, benne valamilyen műholdas kapcsolat támogatásával. A hátlapon maradhat az 50 megapixeles kamerafelhozatal, optikai képstabilizálás, állítható blende és telemakró is szerepel a specifikációk között. A kínai premier november második hetén esedékes helyi források szerint, Európába valamikor az MWC környékén érkezhet a telefon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés