Még a hónapban debütálhat kettő a Xiaomi 14-es telefonok közül

Ha igazak a pletykák, akkor a Xiaomi nem húzza sokáig a dolgot, október 27-én bemutatja hazájában a 14-es széria alapmodelljét és Pro változatát.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a Xiaomi 2023-ban sem szeretné, ha más gyártónak jutna a cím, mely az első új Qualcomm Snapdragon csúcslapkával szerelt okostelefonért jár. Bár azzal kapcsolatban vannak kétségek, hogy ez a cím egyáltalán létezik-e, afelől nincsenek, hogy a Qualcomm október végén fogja bemutatni 2024-re tervezett mobil csúcsplatformját, a Snapdragon 8 Gen 3-at, és több forrás is állítja, a Xiaomi egy napra rá, október 27-én prezentálja majd Kínában a 14-es széria minimum két készülékét, melyeket novembertől már meg is vásárolhatnak majd a márka hazai piacán.

A Qualcomm általi Snapdragon Summit idén október 24 és 26 között kerül megrendezésre Hawaii-on, a Xiaomi október 27-én pedig a három tagból álló széria két modelljét, a 14-et és a 14 Prót mutatja majd be Kínában. A harmadik tag, a Xiaomi 14 Ultra premierje a pletykák szerint átcsúszik 2024-re.

Idén október 24 és 26 között lesz a Maui szigetén a Snapdragon Summit
Idén október 24 és 26 között lesz a Maui szigetén a Snapdragon Summit (forrás: Qualcomm)

A Gizmochina megszerzett két védőtokot is, egyik a Xiaomi 14-hez, másik a Pro modellhez készült, ezek megerősítik a korábban kiszivárgott képeket a telefonok formáját és a hátlapi kamerarendszer elrendezését illetően. Állítólag idén az alapmodell három (széles, ultraszéles, teleobjektív) 50 megapixeles felbontású kamerát használ majd a hátlapi rendszerben, a Pro változat pedig 200 megapixelre növeli a széles látószögű kamera felbontását, maradva 50 MP-nél a két másik látószöghöz. Az előlapi kamerák egységesen 32 megapixeles felbontású szenzort kapnak majd.

Kisebb, laposabb, nagyobb kamerákkal: várhatóan ilyen lesz a Xiaomi 14 a tokokról készült fotók alapjánKisebb, laposabb, nagyobb kamerákkal: várhatóan ilyen lesz a Xiaomi 14 a tokokról készült fotók alapjánKisebb, laposabb, nagyobb kamerákkal: várhatóan ilyen lesz a Xiaomi 14 a tokokról készült fotók alapján Kisebb, laposabb, nagyobb kamerákkal: várhatóan ilyen lesz a Xiaomi 14 a tokokról készült fotók alapján (forrás: Gizmochina) [+]

Mindkét telefonban a Snapdragon 8 Gen 3-as lapka keltheti életre az Android 14 alapú MIUI 15-ös rendszert, a kisebbik modellben 6,4 hüvelykes AMOLED kijelzőn, a Pro modellben 6,7 hüvelykes panelen. Egységesen 120 Hz-es frissítést és 1440 x 3200 pixeles felbontást pletykálnak mindkét mobilhoz, a Xiaomi 14 esetén 4860 mAh-s akkuval, a 14 Próban 5000 mAh-s teleppel. A töltés sebessége 90 és 120 watt lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés