SIM-telenül jól egyberakták az iPhone 14-et

Az amerikai változatot kapták szét, a kényes megbontás után könnyű a komponenscsere.

Tegye fel a kezét az, akit gyerekkorában jobban érdekelt a játékok felépítése, mint a használat élménye, így boldogan kapott darabjaira mindenféle szerkezetet. A videómegosztók az efféle mániák melegágyai, és így kaphatunk releváns információt egy-egy mobil strapabíróságáról, felépítéséről és javíthatóságáról is.

Dinamikus szigetével és Észak-Amerikában SIM-tálca nélkül, kizárólag programozható eSIM-mel kétségtelenül sokat változott a két iPhone 14 Pro egy év alatt, és a fenti videóban a Pro Max kerül műtőasztalra – spoiler: túléli a beavatkozást. Minden a 6,7"-es XDR OLED panel megbontásával indul, és itt szokott a legnagyobb kár keletkezni, amikor rutintalanok fognak a kényes kijelző és a rozsdamentes acélváz elkülönítésébe, amit erős ragasztó véd a víz kívül tartására.

A kompaktabb TrueDepth kamerarendszer felül
A kompaktabb TrueDepth kamerarendszer felül (forrás: PBKreviews) [+]

Ezért a folyamatért a PBKreviews két lehetséges pontból csak felet ad az Apple-nek, amint viszont a 2000 nites és 120 Hz-es megjelenítő óvatosan lekerül, ismerős, rendezett és jóval könnyebben cserélhető komponenslista tárul a szem elé, nem kevés csavarral, csatlakozóval és hőelvezetéssel. Mivel ezeket lényegesen egyszerűbb és gyorsabb elemeire szedni, plusz cserekomponensből is bő választék akad, az alkatrész elérhetőség két pontot, az akku- és kijelzőcsere pedig egyenként másfél pontot gyűjtött be a lehetséges 2-ből. Vannak olyan komponensek viszont, mint például a töltőport, amelyekhez nehezebb hozzáférni, ezek egypontos minősítést érdemeltek ki.

A feltételezett műholdas egység a jobb szélen
A feltételezett műholdas egység a jobb szélen (forrás: PBKreviews) [+]

Összeadva a forrás így a javíthatóságot 10-ből 6,5 pontra értékeli. Akadnak belül érdekességek: nincs ugyebár SIM tálca, így nem kellett helyet hagyni neki a vázon, van viszont egy új chip, amely feltehetőleg a műholdas vészkommunikációt tudja le. Megtekinthető a komoly hőelvezetéssel megtámogatott, 4 nm-es Apple A16 Bionic chip, az L-alakú és 4323 mAh-s telep (ez egy év alatt 29 mAh-t fogyott) és az apróbb TrueDepth kamerarendszer, amely a béke dinamika szigetén kapott helyett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés