Snapdragon 835-tel süvít a Xiaomi Mi 6

A sztereó hangszórópár, a Galaxy S8-nál is magasabb teljesítménypontszám, a kerámiavariáns és a dupla hátlapi zoomkamera csak néhány az új Xiaomi csúcsmobil jó tulajdonságaiból.

Nincs több titkolózás és ezúttal másfél szezonnyi várakozás se: bemutatkozott a Xiaomi új zászlóshajója, a Mi 6, és mindenből a legtutibbat kapta. Az Indiában manapság igazán népszerű, de otthon is jól teljesítő kínai gyártó a leleplezés elején mindjárt teljesítményteszt eredményekkel dobálózott, kiemelve, hogy a 184292 pontos AnTuTu 6.x eredmény mennyivel jobb a konkurenciánál. A Full HD panel mellett nem is meglepő, hogy a Galaxy S8-at lenyomta (nálunk 174212 pont QHD+ felbontáson mérve), noha adatbázisunkban még mindig az iPhone 7 Plus az etalon (189748 pont, persze más platformon).


[+]

A Xiaomi Mi 6 lelke a 10 nanométeres node-on gyártott, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 835 (4 x 2,45 és 4 x 1,9 GHz Kryo), a grafikus feladatokat az Adreno 540 oldja meg (63 fps GFX Bench Manhattan 1080p offscreen tesztben, S8: 64 fps, iPhone 7 Plus: 63 fps), rendszermemóriából pedig 6 gigabájt LPDDR4X jár, és nem győzte ezt a prezentáció más megoldásokkal szemben hangsúlyozni (igen, nyilván itt is az almás és a koreai modellek juthatnak a rajongótábor eszébe). A tároló 64 gigabájtos alapjáraton, 128 gigabájtos a drágábbik modellekben.


[+]

Bár az 5,15 hüvelykes, Full HD panelt kapó Mi 6 megjelenítője nem hajlik le a széleken vagy tölti ki az egész előlapot, a védőüveg az oldalainál ívesre lett véve, a hátlapi üveg pedig pont annyira kanyarodik le, hogy kényelmesen foglaljon helyet a tenyérben. A Xiaomi ígéri: a Mi 6 fogása stabil, tapadása remek, a megjelenése a 12 napon át tartó üvegcsiszolás miatt pedig szemkápráztató. Azért ezt majd élőben mi is szeretnénk megítélni. Az ujjlenyomat-olvasó elöl kapott helyet.


[+]

Az biztos, hogy a kék-arany, fehér-ezüst és fekete-fekete elő/hátlap-oldalél kombinációk jól állnak a rozsdamentes acélvázas szerkezetnek, azonban Ön egy pillanatra hátra fog hőkölni, amikor megtudja: ez a telefon is leradírozta a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetet. A hangszóró nem tűnt el alulról, sőt: az iPhone 7 Plushoz hasonlóan az előlapi hangszóróval egyetemben sztereó hangzást nyújt. Azzal szemben a Mi 6 viszont csak a fröccsenő víznek áll ellen, persze ez is előrelépés generációsan.

Hol vagy, Jack?
Hol vagy, Jack? [+]

Hátul láthatóan két kameralencse pihen, a védőüveg síkjában maradva (erről később) elöl pedig 8 megapixeles modul. Ugyanitt akár 600 nitre is képes a megjelenítő, amelynek pontos kalibrációját is megdicsérte a kínai bemutató, illetve kékfényszűrőjét és 1 nites éjjeli fényerejét. 4G oldaláról 600/100 Mbps-os átvitelre, WiFi oldaláról pedig kétcsatornás 802.11a/b/g/n/ac modulra lehet számítani 2 x 2 MU-MIMO-val.


[+]

A Mi 6 2 nanoSIM-et fogad be, a támogatott LTE sávok kiszereléstől függnek majd, a kínai piacos alapmodellből a B20 mindenesetre hiányzik. Nem maradt ki az NFC sem, ami a népköztársaságban mobilfizetésre is bevethető.


[+]

A Xiaomi nem győzte hangsúlyozni: az 5,15"-es képátló mögé rakott 3350 mAh-s telep jobb, mint amit számos rivális nyújt képernyőfelületre arányosítva, plusz a 10 nanométeres SoC is kiveszi a részét a hosszúnak ígért üzemidőből. Az akkumulátor Type-C porton tölthető. A hátlapi kamerára visszatérve: az egyik lencse hagyományos, azaz nagyobb látószöggel, a másik pedig az első viszonylatában 2x optikai nagyítással bír, és igen, a Xiaomi az iPhone 7 Plus portré módjára is bevet egy saját variációt.

Az exkluzív kerámiaborítású variáns aranyozott lencsevédőket kapott
Az exkluzív kerámiaborítású variáns aranyozott lencsevédőket kapott [+]

Az nem derült ki a kínai nyelvű prezentációból, hogy az egyik vagy mindkét kameramodult segíti-e a négytengelyes optikai képstabilizálás, az almás phabletnél ez az elsődleges, nagylátószögű lencsére korlátozódik. És mennyi az annyi? A gyártó a Mi 6 erősségeit előbb összegezve a végére hagyta a slusszpoént: a 6/64 gigabájtos csúcsmodell 2500 jüanért helyezhető kosárba, ami 106 ezer forintnak felel meg.

A Mi 6-hoz VR-szemüveg is vásárolható
A Mi 6-hoz VR-szemüveg is vásárolható [+]

Ez döbbenetes, még akkor is, ha erre Kínában is rájön némi helyi adó, a határait átlépve pedig nyilván jelentősebb felár. A 6/128 gigabájtos variáns 2900 jüanért (123 ezer forint), a 6/128 gigás, kerámiaborítású és aranyozott kameralencsés pedig 3000 jüanért helyezhető virtuális vásárlószatyorba (127 ezer forint). Ez utóbbi 182 grammot, a másik kettő 168 grammot nyom, egyébként mindegyik 145,17 x 70,49 x 7,45 milliméteresek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés