Hirdetés

Apple blog: 2500 ember volt kíváncsi a StarKing új boltjára

2012.11.11-én 11 óra 11 perckor, azaz most vasárnap délelőtt ismét megnyílt hazánk legnagyobb Apple boltja, ezúttal az Allee Bevásárlóközpontban. Az iEszközök rajongói pontosan tudják, hogy egy efféle esemény hazánkban is egy közönségcsábító programsorozattal jár, nem volt ez másként ebben az esetben sem. A StarKing pedig meg is adta a módját a 150 négyzetméteres bemutatórésszel rendelkező üzlet átadásának, hiszen egy ideig valószínűleg ők maradhatnak a legnagyobbak; az iStyle a Westendben egy rendkívül impozáns, ám alapterületre nem különösebben nagy boltot nyitott a közelmúltban, míg az XMS csak pár hete költöztette üzletét a Duna Plázán belül, amivel az új StarKing üzlet megnyitásának fényében csak nagyon rövid időre tudta megszerezni a bizonyos berkekben elismerő titulust.

Felmerül persze a kérdés, hogy mi értelme egyre nagyobb és nagyobb boltokat nyitni, amikor az Apple termékkínálata ugyebár viszonylag korlátozott? Egyrészt azért, mert egy APR-nél nem csak iPhone-t, iPodot, iPadet és Mac számítógépet lehet vásárolni, hanem ezekhez kapcsolódó kiegészítőket is, melyek kiállításához nyilván jól jön az egyre több hely. Másrészt a külföldi példák azt mutatják, hogy a vásárlók szeretik nagy térben nézegetni a portékákat és egy hivatalos Apple bolt meglátogatása sok rajongó számára biztosít hatalmas élményt. Azon tehát valószínűleg teljesen felesleges gondolkodni, hogy racionálisan mit jelentenek a négyzetméterek; a lényeg azon vásárlók kiszolgálása, akik szeretnének olyan körülmények között vásárolni itthon is, mint tőlünk nyugatra.

A StarKinggel való viszonyunk fényében eleget tettünk meghívásuknak és ha egy rövid időre is, de mi is ellátogattunk a budapesti plázába megnézni, hogy hogyan zajlik egy ilyen megnyitó. Programokból nem volt hiány, a cég munkatársai mindent megtettek azért, hogy szórakoztassák az egybegyűlteket, akiknek száma a legmerészebb várakozásaikon is túlmutatott. A kamerarendszerük mérései alapján 2500-nál is többen látogatták meg az új üzletet, ami egy elképesztően nagy szám, akik voltak az idei Veletech kiállításon, azok nagyjából el tudják képzelni, hogy ez mennyi embert is jelent.

Azonban nem csak ennek a tömegnek, hanem a jól felépített programoknak is volt köszönhető, hogy az Alle számára ez nem egy átlagos vasárnap volt. A sor hatalmas volt, de feszültség nem volt tapasztalható; aki eljön egy ilyen eseményre, az valószínűleg szeret sorban állni és közösségi programnak fogja fel, ami az én meglátásom szerint egy irigylésre méltó tulajdonság és a hosszú élet egyik titka lehet. Ettől függetlenül tény, hogy jobb dolog sorban állni úgy, hogy közben kávét és Apple-emblémás sütiket kap az ember, vásárláskor pedig kellemes dolog egy iPad minit nyerni. Aki ugyanis vett valamit (mindegy volt, hogy mit) és regisztrált, automatikusan részt vett a sorsoláson, melynek keretein belül óránként egy új táblagép talált gazdára. Ezen kívül esély volt nyerni egy iPad 2-t is, amihez fel kellett keresni a bevásárlóközpontban kószáló, Apple termékeket formázó figurákat, majd a hostesseknél el kellett végezni a regisztrációs folyamatot; a sok résztvevő miatt itt kevesebb sansza volt az embernek, végül közel 500-an találták meg az összes figurát és vettek részt a sorsoláson.

Jópofa programnak tűnt az iPaden történő portréfestés is, az erre felkért két művész gőzerővel dolgozott, egy-egy portré körülbelül 25-30 perc alatt készült el. Az AR.Drone reptetése is közönségvonzónak bizonyult, az előzetes kiírással ellentétben a tapasztalt pilóta néha azért kiadta a kezéből az irányításhoz használt iPhone-t. A csúcspont pedig délután jött el, amikor a StarKing ügyvezetője levetítette a videópályázatukra érkezett legjobb három pályaművet, majd átadta a nyereményül szolgáló 13 hüvelykes MacBook Prót a kicsit késve érkező filmkészítőnek.

Összességében igen kellemes vasárnapi program volt a StarKing boltnyitója, ahol az Apple rajongói bizonyára jól érezték magukat. Bár apróbb logisztikai bakik minden ilyen méretű rendezvényen előfordulnak, de ezeket valószínűleg senki sem rótta fel a szervezőknek, mert egy ilyen programot összehozni azért nem egyszerű feladat, ráadásul a színfalak mögött zajló őrült szervezésből szinte semmit nem láttak az érdeklődők, s ez így is van rendjén. És persze a bolt is nagyon szép, bár hogy mennyire tágas, azt valamikor máskor, kisebb tömeg mellett kell megnéznünk. Képgaléria itt.

Bocha

Azóta történt

Előzmények