Szuperzoommal érkezik az iPhone 16 Pro Max?

Extrém nagyítást kínálhat az Apple jövő évi zoommegoldása.

Eddig is remekeltek az iPhone-ok, ha fotós-videós minőségről volt szó, ám az idei év hiányt pótolhat egy kategóriában: a 3,2x-es optikai nagyítást kínáló, 77 mm-es, hagyományos zoomkamerát periszkópos kialakítású teleobjektív váltja az iPhone 15 Pro Max esetében, hogy a még messzebbi témák is közel kerüljenek. Várhatóan viszont nem állít majd fel a csúcskiadás zoomrekordot, és nem éri el a Galaxy S23 Ultra 10x-es nagyítását (240 mm) sem. Legalábbis idén.

Idén indulhat a periszkópos buli az Apple-nél
Idén indulhat a periszkópos buli az Apple-nél, de csak az iPhone 15 Pro Max esetében (forrás: GSM Arena) [+]

A gyakran megbízható Digital Chat Station viszont úgy hallotta, hogy jövőre még jobban rágyúr az Apple a nagyításra, és amíg az iPhone 16 Pro megkapja a 15 Pro Max periszkópos zoomkameráját, amiről az iPhone 15 Pro várhatóan lemarad, addig az iPhone 16 Pro Max szuper teleobjektívvel kínálhat extrém nagyítást. Ezt a jelzőt ugyanis jellemzően 300 mm-es fókusztávolság felett használja a fotós szakma, ami a 24 mm-es főkamera viszonylatában legalább 12,5x-ös nagyítást jelent, de persze létezik objektív, amely ennek többszörösét kínálja.

Állítólag ilyen vörös színre lehet számítani idén ősszel a Pro vonalon
Az iPhone 15 Pro nem hivatalos renderképen, egyelőre periszkópos kamera nélkül (forrás: 9to5Mac) [+]

Az is igaz viszont, hogy saját tapasztalataink szerint 10x-es, sőt: akár 5x-ös nagyításra is ritkán van a mindennapokban szükség, bár amikor utazik az ember, vagy valami messzi feliratot leolvasna, ami szabad szemmel nem megy, kifejezetten kapóra jöhet. Köztes gyártói megoldás közepes nagyítást választani, és azt szenzorzoommal kombinálni, amivel például a Huawei P-sorozat évek óta remek 3,5x-ös és 7x-es nagyítású képeket ment veszteségmentesen. Egyébként ezek a teleobjektívek is periszkópos kialakításúak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés