Új ANC-s fülhallgatóval bővíti kínálatát a Bang & Olufsen

Száras kialakítású in-ear füles érkezik a B&O-tól, májusban piacra kerül a Beoplay EX.

Május 5-től 399 eurós (kb. 148 ezer forintos) áron kapható a dán Bang & Olufsen Beoplay EX aktív zajszűréssel felszerelt vezeték nélküli fülhallgató. A május 5-i dátum azonban csak az Anthracite Oxygen fantázianevet viselő kék-szürke változatra vonatkozik, az arany színű május 27-től, a fekete pedig csak 2022 júniusától kerül a boltokba. A dizájn számunkra abból a szempontból érdekesebb, hogy IP57 védettséget élvez a fülhallgató, így a víz és a por nem a legnagyobb ellensége. A kialakítás in-ear, az EX-nek pedig szárai is vannak, melyek mikrofont rejtenek. A B&O logónak helyt adó érintőfelület üvegből van, ezt csiszolt alumíniumgyűrű veszi körül, a hordozó és egyben töltő tok is csiszolt alumínium.

(forrás: Bang & Olufsen) [+]

A fülhallgatóban a gyártó szerint a B&O eddigi legnagyobb meghajtója dolgozik a maga 9,2 milliméterével. A hangot Bluetooth 5.2-n viszi át a Beoplay EX, ehhez alapértelmezetten AAC kodeket használ, de Android rendszerű telefonokkal megy az SBC és az aptX Adaptive is. Multipont támogatás van, két eszközt tud szimultán kezelni a fülhallgató. Az aktív zajszűrés a dán gyártó állítása szerint első osztályú, a korábbi termékeikhez képest pedig előrelépés történt a hívások közbeni hangminőség terén. Van transzparens mód is, ehhez és a telefonbeszélgetésekhez a fülesenként található három mikrofon közül az egyik folyamatosan a Beoplay EX-et viselő hangját figyeli és ahhoz igazítja állítólag a zajszűrés mértékét. A fülhallgatóhoz tartozik a B&O alkalmazás (iOS és Android), melyben van hangszínszabályzó és az ANC is ezen keresztül variálható.

A Beoplay EX három színben készül.A Beoplay EX három színben készül.A Beoplay EX három színben készül.A Beoplay EX három színben készül. A Beoplay EX három színben készül. (forrás: Bang & Olufsen) [+]

Az akkumulátoros üzemidő terén közepes hangerő és bekapcsolt ANC mellett 6 órányi folyamatos zenelejátszást ígérnek a fülessel a dánok, 14 órányi extra energiával a töltőtokban. A tokot USB-C csatlakozón keresztül vagy bármilyen QI töltésre alkalmas felületen lehet újratölteni.

Így néz ki a fülben az eszköz.
Így néz ki a fülben az eszköz. (forrás: Bang & Olufsen) [+]

Előzmények

Hirdetés