Újabb órakülönlegesség a Sonytól

A Sonynak több olyan megoldása van forgalomban Japánban, ami lényegében meg sem közelíti az okoseszköz fogalmát, de még a kapcsolódó készülék is erős túlzás lenne. Ezek a technológiák inkább csak kiterjesztik a hagyományos órák személyreszabhatóságát, vagy úgy alakítják ki őket, hogy lényegükben megmaradnak analóg eszköznek, de egy adott, specifikus funkcióval kiegészítve. A FES Watch U például annyit tud, hogy az egész holmi e-ink kijelzőből készült, így az analóg óraszerkezet ellenére a számlap és a szíj megjelenése is végtelen variációban tud alkalmazkodni a viselő öltözékéhez, hangulatához, vagy az adott szituációhoz.

Wena Wrist új generációja már kevésbé dizájntermék, mint meghatározott funkció ellátására kialakított, kapcsolódó eszköz, azzal együtt, hogy a modellfrissítésnek köszönhetően több variáns és stílus érhető el. Képességeinél fogva a széria lényegesen közelebb esik az okosóra fogalmához, viszont igen egyedi megoldással dolgozik. A Wena Wrist alapja ugyanis továbbra is egy analóg óratest, amibe mellesleg szenzorokat rejtettek, a fémszíjas varánsokba pedig LED értesítőt.


[+]

Az új Three Hands Square ránézésre egy szögletes női modellnek tűnik, a méretek pedig egyértelműen alátámasztják ezt a feltételezést. Az újdonság 18, 20 és 22 milliméteres tokozással választható, a hagyományos, kerek számlapos verziókhoz pedig készítettek bőr szíjat, amibe szintén sikerült mobilfizetésre is hitelesített NFC-t integrálni, a LED alapú értesítésekről viszont ez esetben le kell mondani. A mozgáskövetés viszont a bőr és a fémszíjas verziókban is adott.

Kifejezetten érdekes, ahogy a Sony, úgymond az analóg és digitális világ határán játszadozik a funkciókkal és formákkal. A FES Watch U mint önmagában való stílus és dizájntermék, semmiben nem különbözik egy hagyományos analóg órától, leszámítva a külső megjelenés végtelen variációjának lehetőségét. A Wena Wrist pedig szintén az ami: egy analóg óra, célirányos funkcióval kiegészítve (NFC és mobilfizetés), noha itt már belép a mozgáskövetés és modelltől függően kapunk egy nagyon dizájnos és szinte észrevehetetlen értesítési LED-et is. A Wena Wrist jelenleg elérhető modelljei 33 880 japán jenbe kerülnek, ami körülbelül nettó 80 ezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés