Veletech 2014: Hazánk legnagyobb kütyüexpója

Kétezer embernek biztosan nem kell bemutatnunk, hogy mi az a Veletech. Ennél is többen voltak ugyanis tavaly az év legnagyobb kütyükiállításán, ami idén ötödik alkalommal nyitja meg kapuit április 19-én, szombaton. A helyszín változatlan, a budapesti Millenáris "B" csarnokában állítanak ki a technológiai iparágak szereplői.

...akárcsak a Huawei
Szép standokból idén sem lesz hiány [+]

A Veletech egy kicsi, szűk körű olvasói sörözgetésből nőtte ki a magát az elmúlt években, öt éve még Mobile Meeting néven, öt gyártó részvételével egy 300 fős eseményen vehetett részt elsősorban a Mobilarena olvasótáborának kemény magja (mások is jöhettek volna, de gyaníthatóan nem értesültek a rendezvényről), 2014-ben viszont már a legnagyobb mobilos, hardveres és kütyüs kiállítás kerekedett ebből, amely immáron harmadik éve Veletech néven gyűjti maga alá a tech innovációkat, termékeket és kiállítókat.

Idén is azon leszünk, hogy a bejutás gyors és akadálymentes legyen!
Idén is azon leszünk, hogy a bejutás gyors és akadálymentes legyen! [+]

Minden eddiginél több kiállítóra számítunk 2014-ben. Pontos számot nem csak azért nehéz mondani, mert még mindig változik a lista, hanem azért is, mert nemcsak gyártók, hanem forgalmazók is megtalálhatók lesznek a Millenáris "B" csarnokában, akik több márka termékeit is magukkal hozzák. A mobilos vonal szinte teljes pompájában kint lesz, az itthon hivatalosan is kapható márkák termékei egy kivétellel megtapogathatóak lesznek. Nagy erőkkel vonul fel a hardveres rész is, ahol nem csak a kiállított újdonságokat lehet megszemlélni, hanem a tehetséges hazai fiatal modderek által (át)épített számítógépek is versenyre kelnek, illetve megcsodálhatóak lesznek. A nagyközönség azt is nyomon követheti, hogy miképp lehet extrém körülmények között, folyékony nitrogénnel egy számítógép teljesítményét az egekbe rántani, az izgalmakat pedig a versenyautó-szimulátor és az Oculus Rift kipróbálásával fokozhatják.

Magunk sem gondoltuk volna tavaly, hogy a retró irányzat milyen népszerűségnek örvend majd, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a régi számítógépes játékok sok emberben keltenek nosztalgiát. Idén a régi számítógépes játékok mellett a retró mobiltelefonok is kiemeltebb szerepet kapnak a Mobilmementók gyűjteményének jóvoltából, amihez a Mobilarena szerkesztői is hozzáteszik féltve őrzött kincseiket. Meggyőztük az iCentre-t, hogy régi Macintosh gépeikből ők is rendezzenek be egy tárlatot, mely szintén érdekesnek ígérkezik.

Kenyeres Tamás és a Samsung Galaxy S4
Tavaly nagyjából 500-an hallgatták Kenyeres Tamás Samsung Galaxy S4-ről szóló előadását. Idén már az S5-ről lesz szó. [+]

Idén sem maradunk okostelefonos alkalmazásbemutatók nélkül, magyar fejlesztők munkáit lehet majd kipróbálni a Telenor által támogatott App Szigetek részlegen. Ahogyan az elmúlt években mindig, most is lesznek előadások a színpadon, ám ezúttal nem elsősorban nagy cégek mutatják be termékeiket itt, hanem inkább szakmai jellegű, érdekesebb, edukatívabb programot tervezünk. Bár úgy láttuk, hogy tavaly a legkisebbek is jól érezték magukat egy-egy lufival vagy éppen dummy telefonnal, de idén berendezünk egy gyermekmegőrzőt is, ahol a klasszikus játékokon (kifestő, lufi, zsírkréta) túl táblagépek is szolgálják majd a legfiatalabbak szórakozását. Tervezünk távirányítós autókat is, de a rengeteg W-iFi és Bluetooth kapcsolat miatt félünk attól, hogy nem fognak működni, úgyhogy ezt egyelőre nem merjük megígérni.

Akárcsak az eddigi években, a Veletech Moddingverseny keretében most is szavazhat a közönség a nekik legjobban tetsző átalakított számítógépre, idén számítunk a látogatók segítségére a legszebb stand kiválasztásában is. Számos cég szervez ügyességi vagy éppen szerencsére bízott játékokat a helyszínen, s persze lesz "központi" tombola is a nap végén, ahol értékes nyeremények várnak kisorsolásra.

A tavalyi VMV casecon győztes a német DCMM-en is diadalmaskodott
A tavalyi VMV casecon győztes a német DCMM-en is diadalmaskodott [+]

A Veletech 2014. április 19-én, szombaton, délelőtt 10-kor nyitja kapuit, de aki már pénteken szeretné látni, hogy a mobilos cégek milyen újdonságokat hoztak magukkal, az figyelje árgus szemekkel a Telenor Facebook oldalát, ugyanis április 18-án, tehát egy nappal a Veletech előtt, ugyanott a Millenáris "B" csarnokában lesz az Okostelefon Akadémia következő állomása, ahová korlátozott mennyiségű (nagyjából 400 fő), előzetes regisztrációval rendelkező érdeklődőt vár a Telenor. Az Okostelefon Akadémia ideje alatt a mobilkommunikációs témájú standok már üzemelni fognak. Aki a péntek este 6-kor kezdődő rendezvényen ott lesz, másnap a Veletechre is díjmentesen léphet be. (Ugyanakkor a tombolán való részvételre csak azok jogosultak, akik belépőjegyet váltanak a bejáratnál, tehát sem a tiszteletjeggyel érkező szakmabeli kollégák, sem az Okostelefon Akadémia karszalagjával érkezők nem vesznek részt a sorsoláson.)

Kiállítóink listája és a tervezett program megtalálható a Veletech hivatalos oldalán, a kiállítással kapcsolatos híreket a Veletech Facebook oldalán frissítjük, ahol örülnénk, ha minél többen visszaigazolnák érkezésüket. A Veletech Moddingversenyről (VMV) ide kattintva lehet olvasni, a tavalyi rendezvényről utólag így vélekedtünk, mások pedig így.

Kedvcsinálónak természetesen a Veletech 2013 hivatalos videóját ajánljuk. Végszó gyanánt pedig csak azt mondhatjuk, hogy idén is találkozunk Veletech!

A Mobilarena és a Prohardver stábja

Azóta történt

  • A Veletech és ami mögötte van

    A kiállítás elérte azt a szintet, amit célul tűztünk ki magunk elé. 2014-ben ez már egy profi rendezvény volt - hogyan tovább?

Előzmények

  • Veletech kisfilm és visszajelzések

    Eltelt némi idő a Veletech óta, de elkészült a kisfilmünk és a rengeteg visszajelzést követően most már tudunk mérleget is vonni.

Hirdetés