Vodafone a CeBIT-en

A CeBIT alkalmából a Vodafone Németország igazán impozáns pavilont épített. A fő üzenet az, hogy a mobil olyannyira életünk részévé válik, hogy rövidesen nemcsak útközben, hanem bárhol, akár otthon is különböző szolgáltatásokban számíthatunk a mobilszolgáltatókra.

A fentieket figyelembe véve az újdonságok azonban nem kifejezetten erre vonatkoznak.

A jövőben a Vodafone a német vásárlók kegyeit keresi olyan szolgáltatásokkal, mint például a mobil fizetés új formája, amikor utazásunk megkezdésekor elegendő telefonunkat az erre előre elhelyezett konzol elé tartani, és a jegy árát mobilszámlánkban kell csak kiegyenlíteni.

Szintén ilyen újdonság volt az új, akár 7,2 Mbit/s sebességre képes mobilhálózat. A helyszínen a Vodafone saját mérését is volt alkalmunk leellenőrizni: megengedték, hogy az általánosan ismert és elfogadott speedtest.net oldalon mérjük le a sebességet. Itt ugyan nem volt olyan szép az eredmény, de azért az 5 Mbit/s letöltési sebesség mindenképpen figyelemreméltó.


A nagyobb sebességhez új modem is kell

 


Eddig sosem látott sebesség mobilon

 

Szintén a Vodafone vezeti be elsőnek azt a szolgáltatást, amivel leellenőrizhetjük, melyik sztárra hasonlítunk. Nos, az élő teszt eredménye alapján Bog leginkább Billy Joelre hasonlít, amin egy kicsit ugyan meglepődtünk, de a képet megnézve még akár ez is elképzelhető.


Nem, nem Adam Sandlerre...

 

Újdonság még az a szolgáltatás, hogy zenét keresgélve, az előadó CD-jét kell csak mobilunkkal lefényképezni, majd a képet a Vodafone szerverére elküldeni, amire válaszul megkapjuk az album letöltéséhez vezető waplinket.

A Vodafone sem hagyja ki a navigációs rendszerek hihetetlen növekedését: saját rendszere a GPS és a mobilhálózat ötvözésével képes arra, hogy a GPS jelek alapján számított helyzetet a GPRS-szen letöltött térképre helyezze és a navigálást a kettő együtes használatával valósítsa meg. Mindeközben a készülék folyamatos kapcsolatot tart a szerverrel és az esetleges közlekedési akadályok elkerülésére is figyel. Ez a szolgáltatás egyelőre csak Windows Mobile és Blackberry eszközökkel működik.


Navigáció a Blackberry-n

 

Kíváncsian várjuk, ezekből hazánkban melyik szolgáltatás valósul meg és leginkább azt, hogy mikor.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés