Hirdetés

WayteQ blog: WayteQ xTAB-70dc előzetes

A WayteQ eddig is számos kedvező árú készülékkel rukkolt elő, ám most egy nagyobb fába vágták a fejszét, hiszen piacra dobták az immáron két processzormagot használó WayteQ xTAB-70dc táblagépüket. A külső formaterv szinte semmit sem változott, megmaradt a fémes-műanyagos, kellemesnek mondható külső, valamint a továbbra 16:9-es képaránnyal rendelkező kijelző, mindezt ráadásul 34 900 forintért magunkénak tudhatjuk.

Az 196 x 113 x 9.9 milliméteres méret, a hozzá tartozó 400 grammos tömeg és a 7 hüvelykes kijelző együttesen kiváló hordozhatóságot eredményeznek, a nem túlzottan anorexiás külső pedig kényelmes fogást biztosít a tabletnek. A vezérlőgombok továbbra is fizikai kialakítást kaptak, de számos hasznos csatlakozóval is felvértezték a kütyüt, mint például a microSD foglalat, a miniHDMI kimenet, vagy a különálló 5V-os töltőaljzat.

Természetesen a belső is sokat fejlődött az elődökhöz képest, ugyanis a 40 nanométeres csíkszélességű, ARMv7 architektúrájú AmLogic AML8726 chipsetben két darab, egyenként 1,5 gigahertzre skálázott Cortex-A9 mag csücsül. A grafikus gyorsításért a továbbra is elnyűhetetlen Mali-400MP felel, ám ezek mellé immáron 1 gigabájt RAM-ot pakolt a gyártó. A belső tárhely 8 gigabájt, de ezt az említett microSD foglalatnak köszönhetően további 32 gigabájttal is kibővíthatjük.

Azóta történt

Előzmények