Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Duck663

    őstag

    válasz Yutani #40 üzenetére

    Szerinted meddig lehet finanszírozni a fejlesztéseket, amikor a konkurencia leuralja a piacot? Plusz megjelenik egy új kihívó (Intel), amely egészen biztosan elvisz valamekkora arányban felhasználókat. Plusz megjelenhet egy újabb Kína irányából. A GPU-k egyre komplexebbek, egyre drágább és időigényesebb a tervezésük, a gyártási költségek pedig szintén egyre magasabbak. Honnan, miből fogják finanszírozni a következő generációt? És az azt követőt? A CPU fejlesztésektől sem vonhatnak el pénzeket, az Intel ott is nyomul.

    Arról nem beszélve, hogy ma konzol beszállítók. De vajon "holnap" is azok lesznek? A M$ megvizsgált más lehetséges beszállítókat is. Az Intel terjeszkedni akar. Vajon, mire jön a következő generáció, nem fognak ott tartani fejlesztésben, (teljesítményben), hogy egy konzol szerződést elcsaklizzanak? A Nintendo beszállítói voltak, azt is elvesztették, az ügyfeleik pedig nem érzelmi, hanem gazdasági megfontolásból fognak döntést hozni.

    A piac egyre durvul, minden apró szarra oda kell figyelni, ahhoz, hogy versenyben tudjanak maradni.

    Az AMD számára first world problem ez! 1 teljesítmény hátrányban vannak, 2 fogyasztás hártányban vannak, 3 technológiai hátrányban vannak. Az érzelmi okot leszámítva miért venne valaki Radeont? Másképp kérdezem, mi olyat tud egy Radeon, amit egy GeForce nem tud? FSR exkluzív? Nem. A GPU Opennel, ami állati jól hangzik, de maguk alatt vágják a fát, (nem lennék meglepve, ha a FSR 3.0 nem lenne Open) CAS exkluzív? Nem. Egyszerűen azon túl, hogy gyártanak egy GPU-t ami működik, nincs semmi másuk, amivel a felhasználót megfoghatnák. (érzelmi vonal, slussz) Az nv mit mondhat el? Van DLSS, van képgenerálás, van DLAA, van PhysX, (ma már mondjuk nem tolják a GPU fizikát) (de már ott meg kellett volna tanulni azt, hogy az exkluzív feature-öt mennyire vonzók és jól eladhatók a potenciális vásárlók számára). És most pedig már a fogyasztásuk is jobb.

    Ha már idekerült az autóipar, nézd meg a kínaiak előretörését. Megvették a Volvo-t, ellesték, hogyan kell autót építeni, a kínai márkák pedig gombamód szaporodnak. Amikor megvesznek egy kínai autót itt Európában, akkor azzal a kínai gyártót a kínai vállalatok fejlesztéseit támogatják, nem az európait. Itt is ugyan ez van, abban a pillanatban, hogy egy másik gyártó termékét veszik meg, tök mindegy melyik az, az már nem a te bevételed, nem a te hasznod, de te vagy az, aki a fejlesztésre fordítható összeget elveszted! Ez az amit meg kell érteni, és ez az amiért bármikor bármit is csinálsz, abból mindig a maximumot kell kihoznod, mert ha nem teszed, a piac felzabál.

    Most itt vicceskednek néhányan, de majd kíváncsi leszek, mennyire lesznek vicceskedő kedvükben, ha az Intel beelőzi az AMD-t dGPU eladásokban, meg aztán ha a kínaiak is ráéreznek a boogie-ra, meg kellőképpen kilopkodják magukat, és még ők is előznek egyet. Aztán lehet gondolkodni azon, hogy hol és mit rontottak el...

    [ Szerkesztve ]

    Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.

Új hozzászólás Aktív témák