Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viharkabat

    aktív tag

    válasz starpeter #15047 üzenetére

    A Dvb-c tuner az, ami dekódolja a kábelen érkező digitális jeleket. A DVB lényegében a digitális tuner megfelelője, a mögötte álló betű jelzi. hogy milyen "csatornán" érkező digitális jelet tud kezelni: T-földfelszini sugárzás, C-kábel, S-műhold.
    Ha ez nincs beépítve, akkor csak az analógot látja, és egy megfelelő eszköz beiktatásával lehet kódolni a digitális jeleket (pl. ilyen volt tavaly a földfelszini digitális átállás, amikor a szabadon fogható országos csatornák vételéhez a képcsöves tévék mellé be kellett szerezni egy megfelelő mindigtévés boxot, mert átálltak analógról digitális Dvb-S sugárzásra)

    A DVD esetében meg kérdés, hogy mivel van rákötve a tévére. Ha Scart vagy AV kábelen keresztül, akkor lényegében ott is analóg jelet küldesz rá, tehát lényegében ugyanott vagy. HDMI csatlakozás már jobb lenne (ha van a lejátszódon) de a DVD felbontás önmagában elmarad a HD-tól, tehát csodákat ott se várjál.

    És sajnos mindemellett nem zárható ki az sem, hogy a TV képességeiből vagy állapotából ennyire futja. A pendrive-ról lejátszott gyengébb minőség erre utalna, habár ott meg látatlanban nem lehet tudni, hogy milyen minőségben rögzített filmet próbáltál. Valami nagyobb felbontású fényképet nem tudsz megnézni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák