Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • smilecat

    aktív tag

    válasz Batib #20996 üzenetére

    De van valamennyi... az előbb én írtam kicsit rosszul mert mindkettő zónákon belül dolgozik...

    Logoutos részlet:

    Micro dimming

    A "micro dimming" a samsung egy saját fejlesztésű alternatívája a "local dimming"-re.

    Local dimming: a képernyő mögötti LED mátrix, vagy az EDGE-LED világítás fényerejét a képi tartalom alapján változtatják. A lényeg, hogy nem az egész világítást, hanem csak azt a zónát ahol épp sötétebb tartalom van. Tehát ha tegyük fel van egy kép, amin egy kandalló látható, akkor a tűz mögötti LED-ek teljes fényerőn világítanak, míg a szoba többi részén, ahol sötét van csak halványan világítanak a LED-ek. Ezzel jobb lesz az LCD TV feketéje. Hátránya, hogy a TV háttérvilágítása zónákra van osztva - kb 100 és 1000 között változhat - és bizonyos jelenetekben jól kivehető hogy mely zónák világítanak és melyek nem, egyfajta "háló" hatást keltve. Másik hátrány hogy még így sem lesz tökéletes a fekete - meg sem közelíti a plazmáét -, valamint minden képkockánál számolnia kell a TV-nek hogy milyen erővel világítson a LED háló, ezért növeli az input lagot.

    Micro dimming: ha jól értesültem akkor a samsung csak az elvet tartotta meg a local dimming-ből, de a technológia más. A Samsung TV-k egyáltalán nem változtatják a LED fényerőt, hanem a kontrasztarány manipulálásával ügyeskednek ki hasonló hatást (gondolom beraktak még egy LCD réteget a színes mögé, aminek a feladata a fény korlátozása). A micro dimmingnek több fajtája van, aszerint, hogy hány zónában képes változtatni a fényerőt:
    Micro Dimming
    Micro Dimming Plus - 300 zóna
    Micro Dimming Ultimate - 600 zóna

    Kell-e neked Micro dimming? Tesztelők véleménye szerint EDGE-LED TV esetében tökéletesen felesleges, mivel nem tud szépen működni a kevés zóna miatt, tehát csak ezért nem éri meg megvenni egy drágább TV-t.

    video: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák