Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Fogash #3053 üzenetére

    "az esetek 95%-ában senki nincs megskalpolva, a skalpolás csak a nagyon közel nagytotáloknál jött be, de egy ilyennél megint mindegy. Az sokkal zavaróbb, ha valakinél ezt látom (jobb oldali kép). Inkább ne lássam a csávó haját, minthogy szétfolyjon a feje.

    Miért, te így nézed, széthúzva?"

    Nekem egy sok éves Philips LCD (nem LED-es) televízióm van, amely egy remek funkciót tud: a képméretet az ún. "szuperszéles" módba is lehet kapcsolni. Ez a kép két szélét, nagyjából a teljes kép 1/4-ét húzza szét mindkét oldalon. A végeredmény több, mint kielégítő. Az általad linkelt durván torz képhez képest fel sem tűnik a torzulás az esetek 99%-ában.

    Ezen kívül természetesen van "szélesvásznú" és "16:9"-es mód (4:3 és 14:9 is), amelyek segítségével a képet meglehetősen jól lehet az aktuális TV műsor, vagy éppen DVD/video film képéhez állítani.

    Egyébként van olyan "4:3"-as adás (most megy pl. a Film+ csatornán egy ilyen film), ahol a kép valójában nem is 4:3-as, hanem össze van nyomva. Alap esetben a kép két szélén vastag, függőleges fekete csík van.

    Ezeket éppen akkor lehet tökéletes és eredeti "képszélességben" megtekinteni, ha az ember használja a "szélesvásznú" beállítást.

    Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy vétek lenne úgy leegyszerűsíteni a kérdést, ahogyan azt Te tetted fentebb.

    Egyébként az újabb készülékeken (akár Plazma, akár LED LCD) már nincsen ilyen sok féle képbeállítási lehetőség? Manapság ez nem divat?

    Ami a többit illeti... (végigolvastam az utolsó oldalt a topic-ban)... Miért érzed azt, hogy "térítened" kell itt a plazma TV-kkel kapcsolatban? Szerintem elég "szélmalomharc" jellegű a próbálkozásod.

    Akinek határozott elképzelése van, és az alapján képes önálló döntést hozni, azt egy idő után kifejezetten bossszanthatja, ha valaki "meg akarja neki mondani, hogy mi a jó".

    De hogy válaszoljak a kérdésedre, hogy "miért választ valaki LED-es televíziót, amikor plazma technológiával felszerelt készüléke is lehetne?"...

    Számomra fontos tényező az alacsony fogyasztás, az energiatakarékos működés. Tudomásom szerint a legmodernebb, legkorszerűbb plazma televíziók is minimum 50%-al többet fogyasztanak, mint bármelyik más, hasonló méretű LCD televízió.

    Ennyi nekem már elég. Hozzáteszem, hogy élőben még nem láttam olyan plazma TV-t (sajnos), amelynek a képminősége lenyűgözött volna.

    (A korrektség jegyében jegyzem meg, hogy az ominózus "cseresznyevirágos" bemutató, ami a Youtube-on megtekinthető, és amely a Panasonic "szobafal-méretű" televízióját prezentálja, engem is lenyűgözött, pedig "csak" a számítógép monitoron keresztül láttam. De még úgy is látszott az elképesztő képminőség.
    Más kérdés, hogy eléggé értelmetlen ilyen televízión ábrándozni, mert még ha sorozatgyártásba is kerülne... mennyi lenne az ára? 50 millió forint? 100 millió forint? Nincs is több kérdésem.)

    Mindezeken túl azért is gondolom parttalanak a "melyik jobb" vitákat, mert szerény véleményem szerint nem mostanában fog megjelenni olyan televízió - legyen bár projektoros, plazma, LCD, ULED, OLED, vagy akármilyen LED-es technológiával szerelve -, amelynek a képminősége, színhűsége felér majd azzal, amit a hagyományos CRT technológiájú, japán képcsővel szerelt készülékek produkáltak.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák