Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Fogash #3100 üzenetére

    - Nézd, én csak arról tudok nyilatkozni, amit én tapasztaltam. Az én TV-men jól működik ez a "szuperszéles" üzemmód.
    Még Forma1 alatt sem tapasztalom az általad említett zavaró jelenséget. Az idő nagy részében ebben az üzemmódban nézem a készüléket.
    Azt viszont én sem értem, hogy 2013-ban az egyes TV csatornákon miért sugároznak még mindig különféle módon "levágott szélű" adásokat!?

    - "Alacsonyabb fogyasztás? C'mon! Az azonos méretű plazma kb 80-100W-tal fogyaszt többet, ami óránként 0,1kWh < 5 Ft/üzemóra különbség az áramszámlában. Szerinted a 10 éves hűtő-fagyasztószekrényed mennyivel eszik többet egy újnál? Azt is lecseréled energiatakarékosabbra? (nem kötekedés, kérdés)."

    A kérdésedre a válaszom: igen. Azon vagyok, hogy a háztartásban lehetőség szerint az összes műszaki cikket fokozatosan energiatakarékosra cseréljem le. A világítótestek már hosszú évek óta ilyenek, az egész házban... két éve a - jelenlegi - számítógépemet is az alacsony fogyasztás igényének megfelelően állítottam össze.

    Egyébként pedig egy szóval nem mondtam, hogy csak a villanyszámla csökkentése motivál. Sokkal inkább a környezettudatosság. A civilizált világban rengeteg a feleslegesen elpazarolt energia. Ne azt nézd, hogy én (vagy te, vagy bárki), tehát egy "egyén" háztartásában milyen "keveset" lehet ezzel megspórolni (ami egyébként a korszerű energiatakarékos eszközök miatt már nem is olyan kevés), hanem azt, hogy ha mindenki az energiatakarékosságot tartaná szem előtt, akkor mennyivel élhetőbb lenne a Föld!

    Nem vagyok "bigott"... nyilvánvaló, hogy a "civilizáció" vívmányait teljes mértékben elhagyni már nem lehet. És nem is kell.

    De - hangsúlyozom - nagyon fontos az energiával takarékoskodni, és környezetbarát technológiákat, megújuló energiaforrásokat használni, ahol csak lehet, mert az unokáink generációjának már nem lesz jövője, ha minden így folytatódik tovább. Ez nem demagógia, hanem tény.

    Szóval igen, az alacsony fogyasztású működés számomra kiemelt fontosságú minden elektromos készülék esetében.

    (Egyébként, ha lenne 50-100 millió forintom, akkor az egész háztartásom önfenntartó lenne, napkollektorral, csapadékgyűjtő-vízforgatóval, földhő-fűtéssel, stb.)

    - "A lenyűgözéshez: az Allée-ben a Pana-shopban meg tudod nézni egymás mellett a gyártó LED és plazma tévéit, ugyanazzal a jellel, ugyanarra a képbeállításra finomhangolva. Érdekes élmény akkor is, ha nem akarsz tévét venni."

    Elhiszem, de nem tudom, mi az az "Allée"!? :F

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák