Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Tegnap volt szerencsém a SONY 55W805, SONY 65XD9305 és LG 65UH950V készülékeket tesztelni.

    Egy USB kulcsra összeállítottam egy remek demo "szettet"; külön a fekete színt, a kontrasztot tesztelő HD animációkat, LG és SONY 3D demonstrációs filmeket, SONY Triluminos UHD, LG UHD teszteket, és HD filmeket.

    Az első, ami feltűnt, hogy a W805 milyen remek "kis" készülék! :C A kontraszt, a fekete szint kifejezetten jó volt, a színhűség és a mozgás megjelenítése kifogástalan, és a 3D élmény is nagyon meggyőző. Ráadásul VA panel létére a Media Markt "fényárban úszó" eladóterében is jól teljesített.

    "Sajnos" utána kipróbáltam a fent említett HDR-es SONY-t, és az LG-t is... :) És be kell látnom, hogy Mandok fórumtársunknak maximálisan igaza volt. :K

    Mert bár az 55 colos képátló is rendkívül nagynak számít, még a jelenlegi 42 colos TV-mhez hasonlítva is, de a 65 col hasznos képmérete egyenesen óriási volt. Folyamatosan mosolyogtam, miközben teszteltem, mert fenomenális élmény ~1-2 méterről ilyen méretű készüléken filmeket nézni. :K

    Így aztán egyre erősödik bennem az érzés, hogy bár az 55W805 ár/érték bajnoknak tűnik, ha mégis azt választom, hamar hiányozni fog a 65 colos méret.

    Az LG 65UH950V képe is nagyon tetszett, bár főleg a fehér részeken érezhető volt, hogy a színvilága, színhűsége nem olyan tökéletes, mint a SONY készülékek esetében. Minden tartalom kapott egy nagyon enyhén, de azért érezhető, meleg, "sárgás" árnyalatot.

    A készülék fekete szintje viszont megdöbbentően jó volt, annak ellenére, hogy IPS panelről van szó. Igen, azt is figyelembe véve, hogy rengeteg fény érte ott, közel volt a SONY készülék tudásához ezen a téren.

    Mivel sajnos a felső polcon volt, így a 3D-t végig szellemképesnek láttam, így arról nem tudok érdemben nyilatkozni.

    Az LG 65UH8507 és LG 55EG910V modelleket sajnos még nem volt módom tesztelni, de remélhetőleg holnap sort kerítek rá! ;)

    Egyébként tudjátok, hogy az LG UH950V és az LG UH8507 készülékek miben különböznek egymástól??? :F

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák