Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • amadeus11

    senior tag

    Úgy adódott, hogy tévét kellett vennem. 50 colos és VA panel, max 200k- ezek voltak a fő kritériumok.A választás az LG 50UH635V-re esett. Ez egy 10 bites VA panellal felszerelt LG tv (innolux), UHD, HDR, WebOS 3. Nyáron volt nálam egy hétig Sony w755 , de se ezt se a w80xC szériát ebben a méretben nem lehet már kapni. Mivel ez a TV két évig best buy volt itt a topikban, ehhez fogom hasonlítani.
    A panelen se felhősödés , se bevilágítás nem látható, Pixelhiba nincs. A képernyő jobb fajta VA panel, kontraszt hasonló, mint a 80XC-n, gyönyörű feketék, ehhez jön még a hatékony és használható micro dimming.
    A betekintési szögek is ugyanolyan jók, mint a Sonyn. Féltem, hogy a HD és az SD adások rosszabbak lesznek a 4k tévén, mint egy full HD tévén. Tévedtem. HD adások ugyanolyanok, SD-k talán még jobbak is, mint a Sonyn. A 4K-t azt nem kell magyarázni. Lemászik a képernyőről. A képmódok közt van egy HDR hatás elnevezésű, ezt találtam a legjobbnak. BFI sajnos nincs a tévében, a Truemotion menüpont alatt lehet állítani a mozgást. Nyilván a Sony ebben egyértelműen jobb, viszont se darabosságot, se elmosódott tárgyakat nem láttam a tévén, semmi durva dolgot. Ha a két készülék képminőségét hasonlítsuk össze az LG egyértelműen jobb. A Sonyn egyedül a mozgás jobb a BFI miatt. Az LG hangzása is elfogadható, a Sony kis túlzással úgy szól, mint egy Sokol rádió :). Persze aki ráköti erősítőre annak ez nem szempont. A készülék menüje nagyon gyors, bekapcsolás után nem kell várni. Csatornaváltás nagyon gyors, 2 másodpercen belül ( Sonynál ez 3+) A menü szintén nagyon gyors, azonnal reagál a parancsokra, fagyás nincs. Smart rész pörög, egy Bluetooth egérrel jól használható. 180K volt múlt héten akcióban. Magyarul aki meg van BFI nélkül, annak ez egy nagyon jó kis tévé.

    There is a star

Új hozzászólás Aktív témák