Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz undercover #40516 üzenetére

    Ezt a tesztet láttam és még sok másikat illetve személyesen is összehasonlítottam, itthon, egymás mellett. Tudom, hogy nem egyszerű, tudom, hogy nem mindenki tud dönteni, de egy jó OLED a hibái ellenére is jobb tud lenni, mint egy LCD. Nem akarok és nem áll szándékomban ezzel foglalkozni, nekem nem hitvallás hanem felhasználói tapasztalat. Elég sok LCD-m, plazmám és OLED-em volt ahhoz, hogy tudjam, hogy jelenleg nem tudok jobbat választani az OLED-nél. Samsung LCD-k meg eléggé gyengék mozgásmegjelenítésben és ezzel elég finoman fogalmaztam. Élőben az LCD-n, a Q90R-en is bőven zavaró volt a blooming valamint sötét jeleneteknél ahol fontos lenne a tartalom is elég sok helyen hibázott. Nincs tökéletes szinte semmiből így az OLED sem az de jelenleg nincs nála jobb "kommersz" megjelenítő. Dönts belátásod szerint de jelenleg 55"-on, egy olyan ársávban ahol van LCD és OLED is akkor szinte biztos, hogy utóbbi lesz a győztes. Mindent a helyén kell kezelni, de még eddig egyzsr sem bántam meg, hogy OLED-et választottam egy felsőkategóriás LCD-vel szemben.

    A QLED-et hagyjuk, nem egy külön technológia, marketinfogás a Samsung részéről, sima LCD kvantumpöttyel, ennyim Sonynál is van ilyen.

    Félreértés ne essék, simán elvagyok egy jó IPS paneles LCD-vel, simán nézem a Q85R-t, de amikor arról van szó, hogy a hármat egymás mellé rakom akkor egyértelművé válik, hogy bizony a OLED összeségében veri a másik kettőt.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák