Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz 3L1T3 #40805 üzenetére

    A gyakorlatban a Samsung féle "QLED" technológia, és a SONY "Triluminos" technológiája is ugyanazt célozza: minél jobb, és valósághűbb színreprodukció.

    Szerintem egyébként nagyon közel állnak egymáshoz; én mindkettőt kedvelem, bár hasonló (stílusú) beállítások mellett a Samsung jellemzően harsányabb, sokak szerint "túlszaturált".

    Persze minden készüléket be lehet azzal szöges ellentétben is állítani, bár akkor szvsz éppen a lényeg vész el.

    Szóval én maradok az élénk, vibráló színeknél, és nehezen tudnék pusztán csak emiatt választani. A szívem talán egy kicsit jobban húz a SONY felé, mert tényleg nagyon szép színvilága van a készülékeiknek.

    Aki pedig a leginkább valósághű színreprodukcióra vár, annak a Panasonic palettáján kell keresgélnie. Az amolyan "arany középút".

    Negatívum, hogy az XG és XH sorozattal gyakorlatilag megfelezték a natív kontrasztot (az a fránya "Wide Viewing Angle" réteg...).

    Márpedig a vibráló színek érzékeltetésének egyik legfontosabb sarokpontja a kontraszt. Az új SONY palettával várnék a helyedben. Egyrészt bitang drága lesz, másrészt még nem tudunk róluk semmit, az eddig elérhetővé tett marketing "maszlagon" kívül.

    Szóval csak "nyugtával dícsérjük a napot"! :)

    A mozgásmegjelenítés alapján viszont egyértelműen a SONY nyer. Ebben nagyon rég óta ők vezetnek. (És még a Panasonic.)

    Arra készülj, hogy bármilyen más (és QLED) tévére is esik majd a választásod, jellemzően nem fogod megúszni, hogy használd az interpolációt.

    A Samsung QLED-ek mozgásmegjelenítése (a 120 Hz-es változatoké is) erősen függ attól a beállítástól. Nem lesz olyan jó és fluid, mint a SONY LCD-éké.

    Igaz, az OLED tévék is messze vannak attól. Csak az OLED féle "stutter, judder" máshogyan rossz az arra érzékeny szeműek számára, mint az egyes LCD-k "agyoninterpolált" megoldása, vagy a "blur". (Mert a technológia jellege és a panel válaszideje miatt LCD tévénél pedig az jellemző.)

    Ha LCD televízió, és szép képet szeretnél, és még a mozgásmegjelenítés is fontos, akkor szvsz a SONY, vagy a Panasonic a helyes irány.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák