Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Silentfrog

    Topikgazda

    válasz atos19881101 #24049 üzenetére

    Sajnos az egészet rosszul kezelted,

    Darakór esetén az egész akváriumot kezeljük,és végül is nem a halakon lévő élősködőt pusztítjuk el hanem mikor leválik a hal testéről és megkezdi a szaporodási ciklusának az elejét.

    A leghatékonyabb kezelés hogy megemeled a vized hőmérsékletét minimum 27 fokra, és parakillt használsz.
    Ezzel a módszerrel lenullázod a biológiai szűrésed, így "nulláról" kezdesz vizet szűrni.

    A másik nagyon hatékony megoldás , ez a szűrőbacikat is megkíméli az az, hogy felmelegíted a vizet 27-30 fokra majd 1g/l sót teszel az akváriumba. Tehát 54 literbe 54 gramm só kell. persze feloldva. A kezelés kb egy hétig tart. A só és a parakill akkor pusztítja el az élősködőt amikor a halról leesik.

    Másodjára meg az lehetett a baj, hogy a malachitzöld szintén elpusztítja a szűrőbacikat, és az egy hetes vízedbe nem volt még megfelelő számú baktérium ami lebontaná az ammóniát nitritté majd nitráttá, így a rángatózás valószínűleg ammónia mérgezés jele lehetett.

    Most kezd vízcserével, emeld meg a hófokot rakj bele sót, mivel lehet mérgezés és darakor is még ami nálad a bajt okozza.
    Ha elpusztulna a ha akkor akkár szét is bombázhatod az akváriumot,de ezt is csak a barna alga miatt.

    Letisztítasz mindent, friss víz bele , beüzemeled a szűrőt, dobsz bele egy kis halkaját majd 2 hét múlva részleges vízcsere és rakhatsz bele halat újra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák