Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz poci76 #7019 üzenetére

    Hát nem állítom, hogy a téma szakértője vagyok.
    De arra tudnék tippelni, hogy ahogy az L3$ méretének növekedéséből nem profitált semmit a Cinebench, úgy lehet, hogy önmagában az L2$ méretnövekedéséből sem.

    Van egy C&C cikk a zen2 vs skylake CB R15-ről
    Itt a képeken az látszik, hogy a 256KB L2$-hez képest az 512KB hasznos. De lehet, hogy az 512KB feletti rész már nem nagyon ad hozzá.

    Feltéve persze, hogy minden más változatlan.
    A Cypress Cove magok kb 21% ST CB score-t hoztak. Megemelték az L2$-t 512KB-ra de ott azért ezen kívül többminden más is változott [link]
    A Golden Cove persze megint emelt az L2$ méretén, de ott is túl sokminden változott ahhoz, hogy a CB score változását hozzá lehessen kötni.

    De az is lehet, hogy akik korábban IPC számokkal dobálóztak, valójában csak teljesítményeket láttak, amit nem azonos frekvencia mellett mértek és csak feltételezték, hogy a frekvenciát mondjuk fel lehet tolni 8-10%-kal - a többi pedig IPC
    De mondjuk mi van, ha ez a ~40% (vs 5950X) all core perf improvement úgy jön ki, hogy a az 5950X nemtom 3.8-4.0Ghz helyett a 5+GHz all-core boost-on ment ami a 170W TDP-be belefér. Akkor máris a frekvencia magyaráz a 40%-ból 25-30%-ot.

    (És ez még mindig nem feltétlenül zárja ki azt, hogy legyen egy Genoa vs Milan teszt, ami azonos frekvencián és magszám mellett hoz 29%-ot - mert érzékeny az L2$ méretére.)

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák