Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yutani

    nagyúr

    válasz MiklosSaS #35811 üzenetére

    A sztori:

    Volt egy Athlon II X4 640 konfigom: MSI 790FX, 4x1GB Geil Value DDR2-800 alappal. Ezt váltottam 2x2GB Geil Value DDR3-1600 + ASRock 970 Extreme 3 + FX-8350 cuccra. Kicseréltem a lap+CPU+RAM triót az oprendszer alatt (Win 7 32-bit), és az néhány újraindulás/driver telepítés után tök jól működött, tudtam benchmarkolni a procit, 3D teszteket is, mindent. Játszottam Starcraft II-vel is, semmi gond nem volt.

    Aztán kb 2-3 nappal később minden egyes hidegindításnál elkezdett szarakodni, kékhalállal újraindult az OS, de egyszercsak jó lett. Próbáltam letiltani a magokat, emelni a RAM feszt, beállítani fix 1.4V-ra a CPU feszt, stb. Végül meguntam, vettem egy Asus M5A99FX Pro 2.0 alaplapot. Ezzel tovább csinálta a hülyeséget, néha ment. Végül aztán sehogy nem indult el a régi Win, így feltettem egy 64 bites Win 7-et. Feltelepült gond nélkül, feltettem a Starctaft II-t, játszottam, majd játék közben elsötétült a képernyő, a hang beakadt, ennyi. Adtam a RAM-nak magasabb feszt ebben a lapban is, a CR-t beállítottam 2-ra, de újra és újra fejreállt. Tegnap aztán eljutott oda, hogy 4 modul letiltásával kb. 1,5 óra Starcraft II után megint fekete kép, hang beakad, gép kikapcs, és többet nem si indult el.

    Ma átrakom a gépbe a régi Athlon II X4 procit is, hogy ki tudjam szűrni, ha az FX-szel van-e gond. Azért gyanítom a proci hibát, mert ha kiveszem a ramokat, akkor sem sípol a memória hiánya miatt. Ezt pedig szerintem csinálnia kellene (tapasztalat).

    #tarcsad

Új hozzászólás Aktív témák