Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rovtiv3

    aktív tag

    Üdv mindenkinek!
    Majd' egy éve rendszeres olvasója vagyok a topicnak, néha hozzá is szólok, rendszertelenül.
    Ha megengeditek, három észrevételem lenne -- nem lesz túl rövid --, de remélem hasznosak.

    1.)
    Minden esetben, amikor tuningnál a CPU-feszről van szó, elengedhetetlen lenne megemlíteni, hogy a CPU-LLC a Bios-ban mire van beállítva. Nálam jelenleg (FX9590+Asus Saber rev.2 combo) a CPU 4.81GHz-en fut, 1.428Volton. Ez igen derék. Igen ám, csakhogy az LLC Extreme beállításon van, ami azt jelenti, hogy full load-ban néha belenyal az 1.488V-ba is. Szerintem, főleg a kezdő topictársak korrektebb tájékoztatása miatt hasznos lenne három adatot közölni:
    1. CPU idle Voltage (a Biosban beállított érték).
    2. CPU-LLC --ha van -- állapota (normal, high, very high, extreme stb).
    3. Full Loadhoz tartozó CPU-fesz.
    Így lenne igazán egyértelmű, miről beszélünk.

    2.)
    Prime-al kapcsolatos észrevétel.
    Annak idején próbáltam az itt ajánlott stress-teszteket, az IBT-től a Linxen át a Cinebenchen keresztül a Real Benchig. Mind lefutott, gond nélkül, a játékokkal együtt, akárhányszor. És akkor jött a Prime, és a gépem lefagyott, nem egyszer, igaz, nem negyed óra után.
    A Prime a magokat a második, negyedik, hatodik stb ciklusban terheli igazán, akkor pörköl és fűt. Tessék kipróbálni. A dolog 20 perc után kezd érdekes lenni, aztán 3/4 óra után stb.Ha valakinek van mersze, futtasson csak 3 óra Prime-t, lehet, hogy csalódni fog. (Nem azt mondom, hogy ami Prime-stabil, az stabil. Csak azt mondom, hogy akinek fontos a stabilitás -- mondjuk munka miatt --, annak érdemes 3-4 órát Prime-olni is.

    3.)
    A HW-Info-t szoktátok néhányan ajánlani teszt közben a monitorozásra. Jó kis progi, megmutat mindent, de egy baj mégis van vele. Ha Stress-test közben be van kapcsolva, akár 3-4 fokkal is kevesebb a CPU hőmérséklete. Gondolom az erőforrás-igényessége miatt... Ehelyett érdemes lenne megpróbálni a HW-Monitor-t. Jóval kisebb, szerényebb progi, egyetlen baja, hogy a VRM-1 hőmérsékletét nem monitorozza.

    Bocsánat a terjedelemért. Többektől olvastam itt, hogy a szintetikus tesztek őket nem érdeklik, csak a játékhoz legyen stabil a gép. Tőlük ehelyt kérek elnézést, hogy fölöslegesen raboltam az idejüket.
    :B

    Már bocsánat...

Új hozzászólás Aktív témák