Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pancsermeste

    őstag

    válasz lee56 #66735 üzenetére

    Igen, azoknál a lapoknál, ahol terhelés hatására a hőfokok (core és socket) közelít egymáshoz, ott kb. jól működik az alaplapi hőmérséklet érzékelés, viszont ott, ahol inkább még "nyílik az olló", ott szinte biztos, hogy a lap fölémér, nem is kicsit. Találtam egy régebbi mentést. Ezután még 10 percig engedtem, sajnos nincs meg a kép róla, de a bűvös 61 fok core hőmérsékletig engedtem, amikor a Socket már 85 fokos volt.
    Ez egy AsRock Ext4-es lapban volt, ahol a Socket termál szenzorát a VRM is egész jól fel tudja fűteni! Miután a VRM hűtés meg lett oldva, az olló is összébb csukódott.
    Simán el tudom képzelni, hogy egyes gyártók (pl. Asrock) TOP-Flow hűtőkhöz, vagy konkrétan a gyári hűtőhöz kalibrálta a socket szenzorát, mert ott ugye az érzékelő körül is kap a légáramlatból. Míg, ha valaki felpattintja a nagy toronyhűtőt, annak a légárama pont átsüvít az érzékelési pont fölött, sőt, még a házban uralkodó légmozgást is leárnyékolja előle, így a mérés nem lesz hiteles.

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy akik próbálkoztak Crosshair IV + FX83xx párosítással, mire mentek vele.
    Elvileg működik, csak talán TDP problémák vannak. Valószínűleg tuning is megy, csak értelmetlenül, ha visszaveszi az órajelet terhelésnél.

    -= Pancsermeste® =-

Új hozzászólás Aktív témák