Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pancsermeste

    őstag

    válasz pipo112 #71619 üzenetére

    Nálam is.
    Én sok lapot és hűtőt teszteltem, és azt tapasztaltam, hogy a Socket mindig magasabb érték volt. Volt ahol max. terhelésen majdnem egálba voltak, de volt ahol a Socket 16 fokkal magasabb.
    Ekkor jöttem rá, hogy a Socket mérés mekkora humbug! Erősen alaplap függő, és nem mindegy, milyen a légáramlat a házban.
    Mikor az erősebb Top-Flow hűtőket teszteltem, akkor vettem észre, hogy ezekkel sokkal közelebb van a két hőmérséklet egymáshoz. Mivel a Socket szenzor nincs közvetlen termikus kapcsolatban a magokkal, ezért ha a környékét hűtöd, akkor az általa szolgáltatott jel nyilván látványosan csökkenni fog, de valójában ez nem sok kihatással van a proci valódi hőmérsékletére. A procit gyakorlatilag csak a hőleadó felületén keresztül, azaz a vele jó thermal kontaktban lévő hűtőborda fújatásával lehet hűteni.
    Pl. ha megfújatod ventivel a socket hátsó részét, akkor szépen csökken a Socket Temp, csak hát ez ugye jó nagy átverés... mert valójában nem sokat érsz vele.

    (#71620) Omli85: - A Socket hőmérséklet is kalkulált, csak fizikai mérés az alapja. Ám, ahogy az előbb is írtam, a kalkuláció pontosságát túl sok összetevő befolyásolja.
    Én jobban bízok az AMD mérnökeiben és a saját tapasztalataimban, így én a Core hőmérsékletet veszem alapul a max. temp értéknél, mindazonáltal azért a Socket se lépje át a 70-75 fokot.

    [ Szerkesztve ]

    -= Pancsermeste® =-

Új hozzászólás Aktív témák