Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jakuskacsa

    senior tag

    válasz Od!3 #73194 üzenetére

    Szia! Alapjába véve rossz a kérdés. Ezért csak olyan választ tudok rá adni, ami feltételeken alapul. Igazából a játékok túlnyomó többsége még mindig csak 4 szálon kommunikál. Tehát egy húzott 63xx bármire elég, ha ezt nézzük. Pár fps különbség lesz csak egy 83xx és egy 63xx között.
    Feltételezem, hogy valami ütős kártyára gondoltál, (1070/1080/580/vega), ha ezeket berakod mellé, és HA 1440, vagy 4K-ban játszol, és elég ha fix 60 fps-t akarsz (de akár többet is tud), akkor szinte 99%, hogy gpu limit lesz. Ezeken a felbontásokon már nem ütközik az fx a nagy hátrányba, vagyis az egy-szál teljesítménybe. Minél föntebb rakod a felbontást, annál jobban tehermentesíted a cpu-t, és rakod rá a java munkát a gpu-ra.
    Kicsit már unom leírni, de ez a titka egy fx-nek. Több tízszer leírtam mindezt, még teszteket is csináltam és felraktam ide, de kb semmi reakció nem jött rá. Én ettől többet már nem tudok tenni.
    Nincs csak 1080 -as monitorod? Kit érdekel? Ott a DSR, rakd följebb a felbontást azzal.
    Én azért adtam el a konfigomat, mert már nem játszok, ha igen akkor csak régebbi szeretett játékaimmal. Arra meg pont elég amit most vettem. De én nem cseréltem volna le semmi pénzért még vagy 1-2 évig, max hozzáraktam volna az 1070 helyett egy 1080-at. Én is szoktam nézegetni sok tesztet, van amit elhiszek, van amiben kételkedem, mert nálam ugyanaz sokkal jobban futott. De ha reális teszteket nézünk 1440-ben akkor az intelhez képest kb 10% különbség van. Az meg semmi... Nem a határon táncolunk, hogy megvan e a 30, de akár a 60 fps, is, hanem pl. a gta 5 full rottyon (asszem egy két beállítást leszámítva) 100fps-t tud. Vagy a mad max 4K-ban 60 at fixen. Witcher is tud 45-75 fps-t 1440-ben. Én főleg autós szimulátorokkal játszottam, ha épp ráértem,de egyikben semláttam 100fps alatt, ketyegni a játékot. A gpu 100% on pörgött a cpu meg malmozott 60% -on.

    Aki még nem akar egész konfigot cserélni, nagyon is megéri egy böszme kártyát berakni fx mellé, és majd 2 év mulva váltani platformot. Ott kapsz még annyi lendületet a platform váltás miatt amiért nem kell ujabb 1 évig hozzányúlni. Én ezt látom, ezt tapasztaltam.

    A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

Új hozzászólás Aktív témák