Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz rsanya87 #77762 üzenetére

    utasításkészletben az Opteron jobb, de kettők közül nyers erőben talán a Phenom.
    Mivel a Phenom azonban nem tud AVX-et, így ha egy-egy játék megköveteli (van pár darab), akkor el se lehet indítani a Phenomon (illetve pár játék jobban futhat az Opteronon talán pont az AVX megléte miatt is, annak ellenére, hogy elindulna a Phenomon is nem lenne gyorsabb).
    De az az asus m5a78lm-lx3 alaplap nem egy bulldozer féle cpu alá ajánlott alaplap, bár az Opteron úgy se tuningolható így "talán elbírja".

    Személy szerint talán a Phenomra mennék rá, de nagyon függ attól mi is lenne az a játék ami az "egyhe gaming" fogalomba beleértendő.

    Minecraft szerverhez: én egy 1 magos Intel Atom 230-on futtatom, CPUban még elégséges is 4-6 emberhez, a gond a memória az kell neki sok (2GB van benne, mert csak 1 DDR3 slot van az alaplapon, de dupláját is megenné.. ). "spórolás" miatt nem is a hivatalos minecraft server van rajta, hanem egy "Spigot".

    Bár igaz, "új idők" jönnek, mert már van egy mini DTX formátumú alaplapom és bele egy core i3 (valami sandybridge), 16GB-nyi DDR3 rammal a célnak előkészítve, hogy váltja a gépet, csak még táp kell amire várok (paneltáp amit kap).

    [ Szerkesztve ]

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák