Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vhavasi

    csendes tag

    válasz negro #78235 üzenetére

    Hali! Tekintve, hogy most pont totális platformváltás zajlik AM4->AM5 és DDR4->DDR5 fronton, kicsit talán árnyalnám a kolléga képét. Alapvetően a kollégának igaza van, erre a platformra sokat költeni már nem érdemes. Ha van pénzed új platformra váltani, akkor ne tétovázz, már egy 3xxx ryzen van ennek megfelelő intel is komoly előrelépés lesz.

    Ha nem vet fel a pénz, és tényleg nem játszol sokat, valamint munkára a mostani konfigod is megfelel, akkor esetleg megfontolandó a proci upgrade. Az FX messze nem a legideálisabb játék platform a modulos felépítése miatt. Vannak olyan címek amik kifejezetten szarul mennek rajta (pl. FFVII remake), de a játékok jó része azért kis kompromisszumokkal egészen jól elfut a videokártyáddal párosítva.

    Tekintve, hogy procit kb 8k-ból lecseréled (használtan), ha a régit eladod, én azt mondom, hogy ennyit még talán megérhet, hogy még 1-2 évig használhasd a régi komponenseket. Ezalatt az idő alatt pont beérik az AM5, illetve a DDR5 memóriák árai is talán észhez térnek. Arról nem is beszélve, hogy a 2010es évek közepén zajló "fingreszeléssel" szemben most generációról generációra komoly előrelépés van a procik sebessében. Most inkább érdemes kicsit kivárni, mert egy-egy következő generációval sokkal többet kapsz a pénzedért.

    Természetesen nézd meg, hogy az alaplapod támogatja e az FX-eket. Ha nem akkor szintén felejtős az FX, mert alaplapot már tényleg nem éri meg venni alá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák