Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz envagyok #101043 üzenetére

    Oké, jöhetnek az ötletek. :D

    Én.
    Nem tudom pontosan, milyen való bele, de kb 1.5 cm van a sínnek, úgyhogy annál vastagabb nem lehet. Szerintem a szokásos kék IBM eserver sínek (amikből egy marékkal kidobtam pár éve ( :( ) , mikor az ATX szabványú P4 IBM-em eladtam) jók ide is:

    Tipp 1, tipp 2, tipp 3, ezek közül lehet mind jó lenne, de lehet , hogy egyik se :))
    Mindazonáltal ebben az esetben csak az lenne a lényeg, hogy bele tudjak cuppantani pár HDD-t ezekre a helyekre, nem kell gyárinak látszania a megoldásnak.

    Más. SCSI!
    Totál hülye vagyok hozzá, mindig kerültem a hangos HDD-k miatt, plusz franc akar terminátorozni, és kideríteni, melyik SCSI szabvány melyik vinyókkal megy, milyen kábelt kellene vennem, hogy működjön, azt hol kell terminálni, szerintetek érdemes ebbe SCSI vinyókat tenni, vagy maradjak IDE, amit már ismerek?

    Csak azért ötlött fel bennem a kérdés, mert a két IBM vassal kaptam egy kazal SCSI vinyót is, szeretném őket egyrészt kipróbálni, illetve néhány példányt meg is tartani akár (20-80 gigáig vannak kb ahogy néztem, megtartanék három 80-ast (pl kettő mehetne raidbe, egy tartaléknak), mert azért mozgatja a kíváncsiságom két, raidbe kötött 15k rpm SCSI HDD sebessége.
    Hol érdemes ennek nekikezdeni? Jól látom, hogy nem kell külön tápcsati, mert az adatkábelen megy a pávör?
    A manual szerint SCSI Ultra160 vezérlő van a lapon, kettő csati is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák