Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz nakos1212 #103003 üzenetére

    ez alapjan, amit irsz, abban sem vagyok biztos hogy tisztaban vagy azzal, amit irtam, csak az, hogy vmiert zsigerbol utalod a creativot. ez szived joga, en a termekeket szoktam szeretni/nem szeretni hasznossaguk alapjan.

    az egesznek semmi koze sincs az awe hullamtablajahoz, minden awe kutyakommersz sb16, es a dosos jatekoknak a digi reszhez nem is kell mas, igy hiaba tolod alaja a vilag legjobb kartyajat, akkor sem fognak tobbet hasznalni belole.

    maga a dac resze mar a masodik generacios sb16nak is jobb 94bol (merheto, nem kell hozza a fuled), mint a guse volt, a legelso generacios sb16 volt zajos, pontosabban az erositoje. amit a gusbol olyan jonak hallasz esetleg az a hwes interpolacio, ami segit a modulok alacsony felbontasu hangmintain, de ez kesobb ugyanugy feleslegesse valik, es a kesobbi modul lejatszok szoftveres interpolacioi (pl ami az ft2ben vagy a itben, illetve a cubic playerben hasznalnak) mar jobb hangot eredmenyez mint a guse - meg ugye nincsenek a memoriakorlatok sem.

    midi reszrol nem a gus midi kepessegeivel volt gond, a mellekelt patchek sokkal jobb minoseguek, mint az awe romja, hanem az, hogy sok jatek vmi sound libraryt hasznalt, es a jatek keszitok valoszinuleg sose hallgattak meg a jatekot hogy is szol guson. awen igen, igy lehet hogy vegeredmenyben az ergya awe rom is jobb zenet eredmenyez.

    de ez a midi mindig szubjektiv dolog, mert kb egyket valamin jol szol, minden mason meg kicsit ahogy esik ugy puffan - mivel a multban keves jatekos birtokolt tobbfele kartyat, igazabol a legtobb embernek fogalma sem volt hogy is kellene szolnia valaminek, az tetszett nekik, amit megszoktak, az fmhez kepest meg minden jobbnak tunt. mai fullel azert jol hallhato hogy egy 91/92es roland szintjetol is messze vannak ezek a jatekosokat celzo hangkartyak. nekem anno csak gusom volt, awem sose, megis jobban tetszik retros fullel tobb jatek midi hangja, de mindegyik messze van egy sc55tol is.

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák