Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Géjza

    őstag

    Finomhangolom a sima 6800-asomat és hátha valaki átlátja, hogy az órajel-feszcsúszka-PPT szentháromság hogyan függ össze wattman-ban. :)

    Amit tapasztaltam, hogy a feszültség csúszka nem konkért feszt állít be, hanem inkább csak offset-eli a biosban beállított, adott órajelhez tartozó fesz értéket. Pl. ha a max 0.99V helyett (hwinfo fesz érték ez, amúgy papíron 1.025V lenne) 2300Mhz-en 0.95V-ot akarnék neki adni, akkor 0.9V-ra kell belőnöm a csúszkán ezt az értéket. Ha ugyanezt a fesz értéket 2400Mhz-en akarnám, akkor 0.87V-ra kell belőnöm a csúszkát a 0.95V--hoz.

    És akkor még ott van a PPT. Eddig azt hittem ez csak akkor számít, ha eléred a PPT limitet és feljebb engedi a kártyát, ha ppt limited lenne. De nem. Ha kitolom +10%-kkal, akkor kb 10%-kal több wattot fel is vesz a ppt limiten belül maradva is (pl 0-ás ppt limittel eszik 200W-ot, csak a ppt-t 10%-ra kitolva bekajálja a 220W-ot, miközben a PPT limit a gyári 225W-ról (ezt sem érné el ügye +10%-kal sem) kitolódik 250W-ra. Fesz érték, órajel látszólag nem változik, csak többet kajál.

    Jelenleg a beállított min frekim 500MHz, a max frekivel szoktam játszani.

    Ha valaki ezeket átlátja és megosztaná tudását, tapasztalatát és tanácsokat adna, azt megköszönném. Célom, hogy minél kisebb fogyasztással, minél hűvösebben (ezáltal minél kisebb zajjal) menjen a kártya lehető legkevesebb teljesítményvesztéssel (már ha létezhet ilyen együttállás :DDD ).

    Defaulton 2500 fölé boostolja a GPU-t, egy kioptimalizált 2400MHz-el bőven meg lennék elégedve. Már most van ehhez egy alapom, de hátha tudnék még rajta javítani.

    Köszi előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák