Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Alogonomus #47421 üzenetére

    nem értek egyet abban, hogy a perf/W lenne az erősebb szempont. Az inkább valamiféle jolly joker kártya, ami nem azt mondom, hogy nem számít, de valójában kisebb a súlya, mint amilyennek látszik. Vagy úgy mondanám: önmagában nem nem akkora a súlya. És ez az analógia jó is lesz!!

    Az ász mindig is a királytermék volt. Ha emellett a perf/W kártyából is ászod van (persze a kettő nem független egymástól) akkor jó lapjaid vannak.

    Az intel példáján látszik, hogy hiába hozza az AMD mondjuk 2x olyan jó perf/W mutatóval közel ugyanazt a teljesítményt, valójában a közel ugyanaz nem elég jó. az az ~5% - a lényegesen rosszabb perf/W mutató ellenére - nagyonis számít. (Lehet, hogy nem neked, meg nem nekem, de az 5% elég lehet arra, hogy hardware reviewerek azt válasszák a benchmark rigbe valami brutál hűtővel, hogy minimalizálják a CPU bottlenecket. LEhet, hogy ezt még értelmesen el is magyarázzák, de aki nem néz naphosszat ilyen videókat vagy cikkeket, az csak azt látja, mindenhol intel van, tehát nyilvánvalóan az a legjobb.)

    Tehát nem azt mondom, hogy a perf/W nem számít, csak azt, hogy a perf/W önmagában nem döntő erejű. Szerintem ha az 5700 XT mondjuk csak 150W-ot fogyasztott volna 225 helyett, több fogyott volna belőle, de mondjuk csak 10, maximum 20%-kal tolódott volna el ennek a szegmensnek a részaránya.

    Tehát nem azt mondom, hogy a perf/W nem számít, csak azt ha az AMD-nek úgy sikerül ez a széria, hogy az abszolút elsőséget nem szerzik meg, de mérhetően jobb perf/W mutatóval kínálják a kártyáikat, attól én - legalábbis rögtön - drasztikus elmozdulást a piaci részesedésben nem várnék.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák