Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mipityu

    tag

    válasz szabi__memo #15727 üzenetére

    Amelyik kínainál eddig elolvastam a visszaküldés paramétereit, mindegyik kihangsúlyozza az egyszerű postai küldeményként való visszaküldést. Én is ódzkodtam kicsit, de mondom vesztenivalóm nincs, nem működik, itthon nem tudják megcsinálni (a kijelzőt egy héttel előtte portalanították, majd utána körbe szigetelték egy szervízben - 5000 Ft-ért, ott kérdeztem a javítást), úgyhogy uccu ...

    Bejött a visszaküldés. Rendben megérkezett, nyomkövetéssel kaptam egy másikat. Abból tudom, hogy új, hogy nem volt a kijelző körbe szigetelve :-) Ez is elkezdett porosodni :-( Unokaöcsémnek adtam, Ő nagyon meg van vele elégedve így is :-)

    A kiküldésnél - szvsz. - nem kell félni, a csomagok itthon (és Olaszországban) tűnnek el. Nézzétek meg, hogy egyes eladók melyik 2 (vagy több) országba nem küldenek. Kifelé menet a "kedves" postai dolgozók nem is feltételezik, hogy értékes lehet.

    Ezzel kapcsolatban elmondom még, ha nem bánjátok :-) , hogy ez a telefon tavaly év végén - az eredeti beérkezéskor elakadt a vámon. Láttam a nyomkövetésben, hogy már 10 napja elvámolás alatt. Nem bírtam tovább felhívtam a vámhivatalt. Több átirányítás után eljutottam egy illetékes vámoshoz. Először le akart rázni, de miután közöltem vele, hogy 10 napja beesett a vámra és még mindig ott van, Ő is azt mondta, hogy utánanéz, mert az tényleg sok. Utána is nézett. 1 vagy 2 nap múlva a bejegyzés jelezte, hogy vámeljárás alá vonták. Ki is kellett fizetnem a 27% áfát (vagy akkor még 25%? - nem emlékszem).

    Feltételezem, hogy akinek a kezébe került vámoláskor nem győződött meg róla, hogy van rajta nyomkövetés (rajta van a ragszám, csak be kell ütni a MP oldalán) és el akarta tenni karácsonyi ajándéknak. Ebbe köptem én bele a kereséssel. Cserébe meg is büntettek az áfával :-) Így már drága lett a telefon, de ez sajnos benne van a pakliban (nem a lopás, hanem az áfa).

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi Mi Note 10 Lite 8/128 - Teclast X98 Air 3G

Új hozzászólás Aktív témák