Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz kelzsoca #37844 üzenetére

    Szia!

    Köszi a linket, eddig ezzel az oldallal még nem találkoztam, hasznosnak tűnik :R

    A tablet gyártók akár módosítanak rajta, akár nem, akkor is ki kell adják a kernel forrást. Ha a driver-ük a gpl-es kódon alapul, azt bővíti ki, akkor maga is gpl -essé válik. Ha úgy oldották meg a driver megírását, hogy ne tartalmazon gpl-es részt, akkor azt megtarthatják maguknak. Ha jól olvasom, akkor az nvidia egy wrapper réteget használ, hogy ne kelljen include-olni a kernel headereket.

    Az általad idézett válasz egyértelműen megsérti a licenszet. :(
    "If you commercially distribute binaries not accompanied with source code, the GPL says you must provide a written offer to distribute the source code later." [link]

    Úgy látszik a kínai gyártók napi rutinja a lincesz megsértése. Ez viszont nem mentesíti a tableteket áruló cégeket sem, hiszen a korábbi jogsértés nem legalizálja az újabb jogsértést. A gyártók ismerték a licenszet. Tudták mivel jár, ha mások olyan munkáját használják fel, ami gpl-es. Az ingyenesség ára, hogy ki kell adni a rá épülő kódot is.

    Egészen konkrétan olyan drivereket is fordítanék, amelyet a kernel már tartalmaz, csak kihagyták a konkrét termékből a modulokat. Pl dvb-t tunerek, de akár 3G. A chipset gyártó kernele és a tablet gyártó kernele nem feltétlen egyezik meg. A különbség pedig hibás vagy megbízhatatlan működést válthatnak ki a rendszerben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák