Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leeann

    csendes tag

    Kedves tabletrajongók!

    Első bejegyzésem irom az ASUS Transformerről. Mielőtt nekilátok az élmények megosztásának, nagy köszönetem fejezem ki Tsebacsi társunknak, aki nélkül ma a Xoomról irnék, és vélhetőleg háromszor annyi ideig tartana legépelni ezt a hosszú üzenetet.

    Kétfelé bontom élményeim: irok az ASUSról illetve a Honeycombról.
    Kezdjük az elsővel!

    ASUS TRANSFORMER
    Három negativumot tudok felhozni: hosszú i betű hiányát a billentyúzeten (control + I, illetve control + J lenyomásával előhivható), a töltőkábel hosszát (utóbbi kettővel a vásárlás előtt is tisztában voltam). Továbbá asztalra helyezve kissé csúszós a szerkentyű.
    Haladjunk.. A masina egyszerűen káprázatosan szép. Abszolút kiemelkedik a tablethalomból. Stilusos, massziv, egyszóval kitűnő. Aki a gépet nehéznek találja, talán nem sokat csatangolt még laptoppal és hozzá tartozó töltővel.. A transzformációval valóban egy egészen új eszközt kapunk. A csatlakozás abszolút megfelelő, semmi sem inog, az összeszereléssel nyert használati idő mondhatni példa nélküli, de engem jobban érdekel az, hogy tökéletesen kiszolgál intenziv használat mellett egész nap, néhány hét múlva pedig - mikor a kezdeti varázs véget ér és a Honeycomb tanulása befejeződik -, szerintem 3-4 naponkénti töltésre is be tudok majd állni.
    A Honeycomb mellett úgy érzem, az ASUS kiváló hardvert biztositott minden elvégzendő tevékenységhez egyszerű jegyzeteléstől a videovágásig.

    HONEYCOMB
    Itt már nem nehéz bőviteni a negativumok sorát. 3.1-es rendszerrel kaptam kézhez a Transformert, azóta vegyes érzéseim vannak róla. Mindenekelőtt meg kell jegyeznem, hogy még tanulom a software-t. Windows után kissé nehéz az átállás, a megannyi pozitvum mellett pedig felsorakozik néhány idegőrlő hiba. Ilyen például, hogy külön Task Killerre van szükségem, hogy megszabaditsam magam az általam bezárni kivánt programoktól, amelyek mégis tovább működnek. Azt, hogy az ASUS által telepitett appokat lehetetlen lelőni, undoritónak tartom. Újfent appot kellett beszereznem a hátterek beállitásához, ami még igy is csak félmegoldást nyújt az alap háttérbeállitóra, ami egyszerűen borzasztó. Megfelelő felbontású képet töltök fel a gépre, a háttérbeállitó mégis megvágást követel: eredmény: pixeles, kedvet elvevő háttér, ami után egyetlen lehetőség a gyári képekhez való visszaállás. Ott van még az Alkalmazások fül, ami szintén kiforratlan. Miért nem tudom külön fülekre rendezni az appokat és miért nem határozhatom meg a sorrendjüket? A válasz mindegy, a következmény, hogy számomra használhatatlanná és feleslegessé tette az egészet. Nézzük a számomra legfájóbb pontot, a file- és mappakezelést. A beépitett mappakezelő app kiállhatatlan és tűrhetetlen. El lehet rejteni a rendszerfile-okat, de minden más mappát muszáj látnom és végiggörgetnem annak ellenére, hogy nem vagyok rájuk kiváncsi. Mappákat átnevezni nem lehet, és azt sem tudtam megoldani, hogy minden letöltés (a böngészőből, az Android Marketről) egyetlen mappába kerüljön, ahogy nem tudom egy mappába rendezni az összes (Polaris, Evernote, PDF) dokumentumot sem. A filekezelő komoly átszabásra szorul, engem a Windows Intéző után kiboritott, tehát a Total Commandert használok valószinűleg agybajt kaphatnak tőle. A böngészővel sem vagyok maradéktalanul elégedett, bár jobbat még nem találtam tőle.

    Egyelőre ennyi. Sok minden esett ki az agyamból, ami nyilván az elküldés után 3 perccel eszembe jut, ezekről a későbbiekben még beszámolok.
    Nem vagyok az okosmobil- és tabletvilág ismerőse, igy nincs viszonyitási alapom, de nem is kell: néhány szarvashibát leszámitva a masina és a rajta futó program maradéktalanul kiszolgál. Nem bántam meg, hogy ehelyett nem egy háromkilós, négy órányi akkuidővel biró laptopra ruháztam be, ami alatt biztosan erősebb processzor és minden más fut, egyetemen mégis szivbajt kell kapnom az előadás közepén lemerülést jelző géptől. Igy számomra ez volt a tökéletes választás.

    Köszönöm mindenkinek az elmúlt egy-két hét folyamán a kitartó segitségét, tippjét, tanácsát, és továbbra is olvaslak benneteket, irok Nektek, a többi Transformert használóval pedig szivesen tömörülök a gép topikjában, hogy elkerülhessük az OFFot. :)

    LeeAnn

    Utóirat: A hozzászólásnál valaki megoldhatná, hogy a tabletek ne lássák a tengernyi smiley-t, mert kissé megszorongatja az alapböngészőt.

Új hozzászólás Aktív témák